INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  INTERVIUL SELECŢIONERULUI

Morten Olsen: "Ar fi excelent să trecem de grupe"

Articol de - Publicat miercuri, 09 iunie 2010 00:00

Morten Olsen, selecţionerul Danemarcei, crede că trecerea de faza grupelor ar fi un rezultat foarte bun pentru echipa sa, conform World Soccer

Ce obiectiv are Danemarca?
Primul pas este să trecem de grupe. Acesta ar fi un rezultat excelent pentru noi. Să ajungem în sferturi ar fi fantastic, dar nu îndrăznesc să visez mai departe. Avem jucători foarte buni, dar sînt multe lucruri care pot afecta un meci: greşelile jucătorilor, erori de arbitraj. Toate acestea te pot ajuta, dar se pot întoarce împotriva ta.

Care credeţi că sînt favoritele?
Şase sau şapte echipe se pot lupta pentru trofeu, dar aş alege Spania. Joacă un fotbal fantastic şi au stabilit un record impresionant, o singură înfrîngere în 45 de meciuri. Dacă nu va fi Danemarca, atunci mi-aş dori să văd Spania campioană mondială.

Ce părere aveţi de adversarii din grupă?
Olanda este favorită clară, este una dintre echipele care poate cîştiga turneul. Ne luptăm pentru locul 2 cu Japonia şi Camerun. Japonezii au una dintre cele mai bune echipe din Asia şi au jucat destul de bine în 2006. Camerunul este un adversar solid cu mulţi jucători care evoluează la nivel înalt.

Va ajuta clima din Africa de Sud echipele europene?

Nu doar echipele din Europa. Majoritatea jucătorilor din America de Sud şi Africa joacă în Europa şi sînt obişnuiţi cu condiţiile. La ultimele două turnee am avut parte de temperaturi ridicate, aşa că s-ar putea să vedem un joc ceva mai bun acum.

Playtech: BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează