INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA - AUSTRALIA, AZI, 21:30, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Nemţii sînt motivaţi de "Terminator" :D

Articol de - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Nemţii au vizionat a patra serie, Salvation, pentru a-şi întări moralul la debutul contra "Cangurilor".

Germanii îşi pregătesc minuţios debutul la Mondialul sud-african, programat diseară, la Durban, cu Australia. Pe ultima sută de metri, selecţionerul Joachim Low a acordat o mare atenţie aspectului psihologic.

Joi, de pildă, le-a dat jucătorilor cîte-o brăţară din piele, în culorile drapelului naţional, roşu-galben-negru. Ca să le aducă noroc. Iar vineri le-a dat întîlnire la cinematograful din incinta hotelului Velmore Grande, rugîndu-i să aleagă un film care să-i relaxeze, dar să le folosească şi drept motivaţie pentru confruntarea cu "Cangurii".

Mijlocaşul Piotr Trochowski a propus "Salvation", a patra serie a cunoscutului Terminator, şi a avut mînă bună. Scopul a fost atins. După vizionarea peliculei, căpitanul Phillip Lahm şi coechipierii erau deja montaţi: "Meciul poate să înceapă. Sîntem o echipă tînără, pregătită şi avidă de victorii".

Ceaţa le-a întîrziat plecarea
Programul nemţilor pentru ziua de ieri a fost dat peste cap de ceaţa care s-a lăsat asupra aeroportului OR Tambo din Johannesburg. Din această cauză, charterul care trebuia să-i transporte la Durban a plecat  cu o întîrziere de 80 de minute.

300 de copii invitaţi la fiecare meci
În faza grupelor, reprezentativa Germaniei va invita la fiecare dintre jocurile sale cîte 300 de copii din oraşele-gazdă, respectiv Durban, Port Elizabeth şi Johannesburg. Cei 23 de jucători din lot au contribuit cu bani din propriul buzunar, undeva în jurul unui milion de euro.

Susţinuţi de John Travolta
Australienii au un suporter cu totul şi cu totul special: John Travolta. Actorul american, cunoscut mai ales din peliculele Saturday Night Fever şi Pulp Fiction, le-a adus succes "Cangurilor" şi în preliminariile pentru CM 2006, cînd i-a susţinut  din tribună la partida cu Uruguay. El i-a vizitat pe australieni în cantonament zilele trecute, a dansat şi le-a cîntat, după care a dat mîna cu fiecare jucător în parte şi i-a urat succes azi.

Un neamţ contra nemţilor
Una din principalele arme ale "Cangurilor" împotriva nemţilor e un neamţ: Mark Schwarzer. Portarul lui Fulham, 37 de ani, provine dintr-o familie care a emigrat în Australia din landul Baden-Wurtemberg şi are dublă cetăţenie. El a şi jucat la Dynamo Dresda (1994-1995) şi la Kaiserslautern (1995-1996).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează