INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PREZENTARE

Noua Zeelandă

Articol de - Publicat marti, 01 iunie 2010 00:00

Fondată: 1891 (Afiliată FIFA: 1948)
Federaţia: OFC
Preşedinte: Frank van Hattum
Antrenor: Ricki Herbert
Căpitan: Ryan Nelsen
Clasament FIFA: Locul 78
Cel mai selecţionat: Ivan Vicelich (72)
Cele mai multe goluri: Vaughan Coveny (28)
Prezenţe la CM: 2
Cea mai bună performanţă: Grupe (1982)

În ciuda apartenenţei la Regatul Britanic, Noua Zeelandă a dezamăgit atunci cînd vine vorba de fotbal.

"All Whites" se confruntă însă cu probleme de popularitate la nivel intern, viitorii sportivi fiind mai mult atraşi de rugby şi cricket.

ÎNAINTE DE CM2010
Lipsa unui campionat competitiv pune mari probleme naţionalei. În 2004 s-a înfiinţat primul campionat naţional, dar singurul club profesionist este Wellington Phoenix, care evoluează în prima ligă australiană.

Spre deosebire de fotbalul din Australia, care a dat cîteva nume sonore sportului, Noua Zeelandă rămîne încă în anonimat, nereuşind să producă măcar un jucător cu renume la nivel mondial.

Neo-zeelandezii au o singură prezenţă la Campionatele Mondiale, dar una dezamăgitoare. Într-o grupă cu Brazilia, URSS şi Scoţia, aceştia n-au obţinut nici un punct, au înscris de 2 ori şi au primit 12 goluri.

Din postura de cîştigătoare a Cupei Oceaniei, Nou Zeelandă a participat la trei ediţi ale Cupei Confederaţiilor. Nu a trecut niciodată de grupe, iar singurul punct l-a obţinut abia în 2009, într-un egal fără goluri cu Irak.

CM2010
Mutarea Australiei în preliminariile Asiei i-a permis Noii Zeelande să ajungă mult mai uşor la barajul pentru Mondial. Astfel că, la prima participare fără "canguri", "All Whites" au ajuns la barajul pentru CM2010, unde au înfruntat Bahrain.

După 0-0 în tur, neozeelandezii au învins cu 1-0 pe teren propriu, graţie reuşitei lui Fallon şi şi-au asigurat biletele pentru al doilea Mondial din istorie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează