INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  OLANDA - BRAZILIA, AZI, 17:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Olanda şi Brazilia deschid astăzi sferturile » Bătălia continentelor I

Articol de - Publicat vineri, 02 iulie 2010 00:00

Primul play-off din serialul Europa împotriva Americii de Sud promite un duel total între două trupe solide, cu destule vedete şi puţine puncte slabe.

Inventatorii fotbalului total înfruntă deţinătoarea recordului de titluri mondiale, în primul duel al play-off-ului intercontinental Europa împotriva Americii de Sud. Olanda şi Brazilia au destule lucruri în comun, dar mai presus de fantezie şi spectacol ambele pun pe primul plan organizarea defensivă. O caracteristică atipică unor echipe ce au marcat istoria fotbalului şi pentru care acum contează să nu ia gol înainte să înscrie cu unul mai mult decît adversarii!

Batavii au mers ceas, n-au iertat pe nimeni în Africa de Sud şi din septembrie 2008 nu mai ştiu ce-i înfrîngerea. "Punctul forte stă în cuplul De Jong - Van Bommel. Va conta foarte mult cine cîştigă duelul la mijloc, pentru că pe Robben ştiu cum să-l neutralizez, cu ajutorul lui Bastos", a avertizat Juan, liderul brazilian al baloanelor recuperate la acest turneu final.

Brazilienii, care nu-i încîntă deloc pe Cruyff şi Pele, au făcut doar un mic pas fals, 0-0 cu Portugalia, dar se plîng că sînt vînaţi, aidoma lui Maradona, Elano, Felipe Melo şi Julio Baptista fiind victimele durităţilor adversarilor. Dunga îi are însă intacţi pe Kaka, cel mai bun pasator, pe Robinho şi pe golgeterul Luis Fabiano. "Trebuie să-i presăm şi să nu le lăsăm posesia. Brazilia nu e invincibilă şi am soluţii s-o surprind", a anunţat selecţionerul Marwijk.

Felipe Melo cu orice preţ
Dacă edemul osos suferit cu ivorienii l-a scos din calcule pe Elano, Felipe Melo vrea să fie în teren. Medicii brazilienii muncesc zi şi noapte la glezna lovită de Pepe, mijlocaşul lui Juventus avînd pregătit şi un bandaj special de protecţie. Cum Ramires este suspendat, dacă Melo nu poate intra, Dunga va începe la mijloc cu Gilberto Melo lîngă Gilberto Silva.

N-au mai învins din 1974!
Olanda aşteaptă de 36 de ani o victorie în faţa Braziliei, de la acel 2-0 din semifinale la CM 1974. A fost singurul triumf al batavilor în trei dueluri la Mondiale, la ultima ciocnire sud-americanii impunîndu-se în semifinale, în '98, la penaltyuri (4-2). Din totalul de 9 jocuri directe, Brazilia s-a impus de trei ori, între care 3-2 la CM 1994, şi a remizat în patru rînduri.

Doar 4 "supravieţuitori"
Faţă de meciul de acum 12 ani, de la turneul final din Franţa, olandezii mai au în lotul deplasat în Africa de Sud numai patru jucători. Doi sînt în efectivul lui Van Marwijk, Ooijer şi Van Bronckhorst, iar ceilalţi doi figurează în stafful tehnic. E vorba despre Cocu şi Frank de Boer, secunzii selecţionerului. Primul a ratat în '98 un penalty, celălalt l-a învins pe Taffarel.

I-a citit în talpă lui Dunga
Deloc simpatizat de presă, Carlos Dunga primeşte şi aprecieri pozitive. Laudele vin de la Eliana Bonazza, specialist pedolog cu zece ani de experienţă în domeniu, care i-a citit în talpă. "Piciorul stîng indică o personalitate puternică. E foarte afectuos şi drăguţ, dar nu se exteriorizează. Începe mai greu o treabă, dar cînd se urneşte o duce pînă la capăt. Dacă va cuceri titlul va pleca, la fel şi dacă va pierde. Brazilia va triumfa însă în finala cu Argentina".

30.000 de prezervative de la Guvern
Brazilienii nu se preocupă doar de soarta titlului mondial, ci şi de sănătatea fanilor în Africa de Sud. Guvernul a trimis un autocar special, care va pune la dispoziţia amatorilor de plăceri sexuale mijloace specifice de protecţie. Între 1 şi 18 iulie, vehiculul distribuie 30.000 de prezervative şi pliante, circulînd prin Johannesburg, Soweto, Alexandra şi alte oraşe din provincia Gauteng. Africa de Sud e fruntaşă în clasamentul mondial al cazurilor de SIDA.

Suporteri neînfricaţi
Antrenamentul de ieri al brazilienilor a fost întrerupt de cîţiva fani înfocaţi. După primul sfert de oră, selecţionerul Dunga a decis să închidă şedinţa de pregătire, însă patru suporteri cu însemnele lui Corinthians au pătruns pe gazon pentru cîteva secunde alături de idolii lor.

Van der Vaart recuperat
Rafael van der Vaart a revenit la antrenamentele Olandei după ce a lipsit din "optimea" cu Slovacia în urma unor dureri la coapsa stîngă. Selecţionerul Bert van Marwijk poate miza astfel pe mijlocaşul său astăzi, contra Braziliei, însă va avea dificultăţi în alcătuirea primului "11". Dacă rolul lui Van der Vaart a fost preluat în partida cu Slovacia de Robben, azi el ar putea reintra în echipă doar în locul lui Kuyt.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
clayd
clayd  •  02 Iulie 2010, 11:46

SPER SA INVINGA OLANDA!!

mateiserban
mateiserban  •  02 Iulie 2010, 07:23

daca joaca felipe melo sigur ia bataie brazilia

Vezi toate comentariile (2)
Comentează