INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PARAGUAY - JAPONIA 0-0 (5-3 DUPĂ PENALTY-URI)

Paraguay a cîştigat la penalty-uri duelul cu Japonia » Oscar la 11 metri

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 iunie 2010 00:00

Oscar Cardozo a transformat lovitura decisivă a Paraguayului, care a fost fără greaşeală la execuţiile de departajare. Reprezentativa lui Gerardo Martino întregeşte careul echipelor sud-americane din "sferturi".

"Optimea" care înaintea Mondialului se anunţa a fi Italia - Danemarca s-a transformat după o fază a grupelor plină de surprize într-un Paraguay - Japonia. Poate nu la fel de atractiv, dar cu o miză enormă: prezenţa între primele opt echipe ale lumii.

Presiunea ce apăsa asupra ambelor echipe a generat un joc încîlcit, mai ales la mijlocul terenului, cu numeroase baloane prelungite prea mult şi destule întreruperi. Tocmai de aceea, mingea a ajuns greu în apropierea celor două porţi. Iar cînd a făcut-o, cazul lui Barrios (20), execuţia a fost slabă. Cele mai mari ocazii i-au aparţinut lui Matsui (21), transversală cu un trasor din afara careului, respectiv lui Santa Cruz (28), şut cu stîngul alături din 10 metri.

Kawashima imbatabil...
În repriza secundă, pe teren au ieşit două echipe preocupate mai mult să nu primească un gol pe care ar fi fost dificil să-l recupereze şi mai puţin de faza ofensivă. Japonezii au luat în serios îndemnul antrenorului Okada, care spunea înaintea jocului că echipa va miza pe apărare, şi s-a retras lăsînd Paraguayul la cîrma jocului.

...nu şi de la 11 metri
Sclipirea sud-americană i-a lipsit însă lui Ortigoza (50), blocat în momentul şutului, la fel şi lui Benitez (56). "Capul" lui Riveros nu i-a pus mari probleme lui Kawashima, apoi mingea a stat mai mult la mijlocul terenului pînă la finalul timpului regulamentar şi al celor două reprize de prelungiri. Barrios (95)  şi Valdez (97) puteau încheia jocul mai devreme, dar acelaşi Kawashima s-a opus. Ceea ce n-a reuşit să facă la penalty-uri, unde execuţia lui Komano în transversală i-a trimis pe paraguayeni în "sferturi".

Komano, cel mai bun pasator
Deşi nu a prins o zi extraordinară, ratînd lovitura de la 11 metri care a decis loteria penaltyurilor, Yuichi Komano a fost cel mai bun jucător al Japoniei într-o anumită privinţă. Fundaşul dreapta a fost niponul cel de la care au plecat cele mai multe pase reuşite la acest Mondial, în număr de 186, cu 13 mai multe decît Endo.

Prima dată în "sferturi"
Reprezentativa Paraguayului s-a calificat pentru prima dată în istorie între cele mai bune opt echipe ale lumii. În cele şapte prezenţe anterioare la Mondial mai reuşise doar de trei ori să se califice în "optimi". Elevii lui Gerardo Martino speră să mai bată un record în "sferturi": o victorie în timpul regulamentar ar fi a doua în turneu, ceea ce nu s-a mai întîmplat niciodată.

Okada n-a schimbat echipa la Mondial
Selecţionerul Takeshi Okada a trimis aceeaşi formulă de start în cele trei partide din faza grupelor, iar jocul din "optimi" cu Paraguay nu a fost o excepţie. Japonia a fost ferită de accidentări şi de suspendări, acumulînd pînă ieri doar trei cartonaşe galbene. De altfel, pînă în faza optimilor de finală, niponii ocupau al treilea loc în topul celor mai disciplinate echipe, cu doar 41 de faulturi comise.

Ghetele lui Honda vîndute ca pîinea caldă
Prezenţa Japoniei în "optimile" Mondialului a impulsionat vînzările firmei de echipament sportiv Mizuno, cu care au contract mai mulţi fotbalişti niponi. Golul lui Honda contra danezilor a adus şi o creştere a cererii pentru pentru ghetele sale de culoare galbenă. Din decembrie, 70.000 de astfel de perechi au fost achiziţionate. Mai mult, calificarea echipei lui Tekeshi Okada a adus firmei Mizuno şi o creştere la bursa din Tokyo.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează