INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA - SPANIA, MIERCURI, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Secretele lui Joachim Low sînt dezvăluite de Viorel Moldovan! » "Low ştie să dezvolte jocul"

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2010 00:00

Viorel Moldovan e fanul Germaniei pentru că l-a avut antrenor pe Joachim Low la Fener, în sezonul '98-'99. Fostul atacant crede că selecţionerul nemţilor are un mare merit pentru stilul spectaculos al "Mannschaft"-ului.

- Domnule Moldovan, ce părere aveţi despre meciul Germania - Argentina 4-0?
- A fost ziua Germaniei. Am spus de la început că sînt fanul nemţilor şi că aş vrea să cîştige Cupa Mondială. Joachim Low e un antrenor excepţional, îl ştiu bine fiindcă am lucrat cu el un an la Fener. Îmi place tot ce face! I-a fost superior lui Maradona.

- Ce tip de antrenor e Low?
- E un tip tot timpul pozitiv, foarte liniştit, de o calitate umană senzaţională. E OK cu tinerii, poţi discuta orice cu el. Ca şi la Fener, Low şi-a pus amprenta pe jocul "naţionalei" Germaniei, care e mult diferit faţă de stilul robust cu care obişnuise lumea. Joachim ştie să dezvolte jocul, insistă mult pe viteză, le cere tot timpul fotbaliştilor să joace numai în faţă, să paseze şi să plece. Cînd pierde mingea aglomerează repede propria jumătate de teren şi face presing agresiv în zona în care se află balonul.     

"Consider că Ballack nu e o pierdere pentru Germania, fiindcă ar fi frînat jocul şi n-ar mai fi avut stilul ăsta spectaculos"
Viorel Moldovan

"Argentienii au fost cu nasul pe sus"
- Argentina cum vi s-a părut?
- Nu mi-a plăcut, a fost multă întîmplare în jocul ei. S-a bazat doar pe sclipirile lui Messi, Tevez şi Higuain. Golul înscris rapid de Muller i-a destabilizat însă planul lui Maradona. După 1-0, Argentina s-a blocat şi n-a mai ştiut cum să reacţioneze. Toţi căutau rezolvări individuale. Argentinienii au fost cu nasul pe sus, aroganţi, prea încrezători, iar fotbalul le-a dat o palmă usturătoare şi nemţii i-au trimis acasă.

"Maradona a folosit un sistem ciudat"
- Maradona?
- N-am înţeles ce a fost pe acolo, cu 16 colaboratori în staff.  Cu Germania a folosit un sistem de joc destul de ciudat, ca să le facă loc în echipă starurilor. Eu îi vedeam titulari pe Milito şi pe Aguero, dar nu i-a fost uşor nici lui Maradona să aleagă din atîtea supervalori. Sîmbătă au fost depăşiţi total, Messi slab, Higuain şters, Otamendi praf.

"Zanetti era peste Otamendi"
- Unii spun că Diego a greşit şi la selecţie.
- Cred că Zanetti, la 50 de ani, cît o avea, tot era peste Otamendi, iar Cambiasso ar fi dat mai multă stabilitate liniei mediane, care mi s-a părut fragilă, la fel ca apărarea cu Demichelis şi cu Burdiso în centru. 

"Toată lumea vedea o finală Brazilia - Argentina, dar nu e suficient să ai valori în echipă şi să aştepţi să-ţi facă diferenţa. Mai trebuie şi organizare!"
Viorel Moldovan

"Spania joacă altceva decît la Euro 2008"
- Trece Germania şi de Spania?
- Greu de spus, îmi plac ambele cum joacă. Ar fi fost frumos ca acest meci să fie în finală. Spania are calitate multă, iar cînd marchează e destul de greu să-i mai iei mingea. Jocul ibericilor e diferit de cel practicat la Euro 2008, unde şi-au surprins adversarii mai mult pe contre. Acum sînt obligaţi să construiască pentru că nimeni nu se mai deschide atît de mult contra lor.

"În cealaltă semifinală Olanda pare favorită. De la mijloc în sus n-ai ce-i face, dar Uruguay poate profita prin Forlan de slăbiciunea axului central al apărării"
VIOREL MOLDOVAN

15 goluri a marcat Viorel Moldovan în 27 de meciuri jucate la Fener, în sezonul '98-'99, sub comanda lui Low. Fener a terminat pe locul 3 campionatul Turciei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează