INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GRECIA

Sensibilizat de situaţia economică a Greciei, Rehhagel renunţă la 30% din salariu

Otto Rehhagel, Rehhagel, Grecia
Otto Rehhagel, Rehhagel, Grecia

Articol de - Publicat joi, 13 mai 2010 00:00

Otto Rehhagel a sărit în ajutorul grecilor. Trecut de vîrsta pensionării, selecţionerul de 71 de ani nu a aşteptat măsurile de austeritate ale autorităţilor de la Atena şi şi-a tăit singur din bani.

Antrenorul german a anunţat că nu pleacă la vară şi acceptă reducerea salariului, deşi probabil că merita un bonus substanţial pentru a doua calificare a elenilor la Mondiale.

"Contractul merge mai departe după Campionatul Mondial. Totuşi, termenii acordului vor fi alţii. Otto e de acord cu o reducere a cîştigurilor sale de 30% şi nu l-a deranjat absolut deloc oferta grecilor. Înţelege situaţia economică a ţării şi nu va emite pretenţii exagerate", a dezvăluit cotidianul austriac "Kurier".

Rehhagel, al cărui angajament trebuie să expire la 15 iulie, a confirmat informaţia. "Chiar dacă aş cîştiga dublul sumei actuale, tot n-aş putea mînca mai mult decît un file de peşte", declară tehnicianul ajuns în premieră la un Mondial.

750.000 de euro este salariul actual pe care îl încasează Otto Rehhagel la "naţionala" Greciei, fiind pe locul 15 în topul selecţionerilor de la Mondiale

Campion european în 2004
Rehhagel e cel mai vechi selecţioner în funcţie dintre cei 32 ce vor fi prezenţi în Africa de Sud. Numit în 2001, antrenorul german a reuşit să schimbe faţa echipei, imprimîndu-i o rigoare defensivă, şi să cîştige titlul la CE 2004 din Portugalia, la a doua prezenţă la turneul final! Rehhagel a mai realizat două calificări cu "naţionala" Greciei: la CE 2008, unde însă a pierdut toate meciurile grupei, şi acum la CM. E al doilea Mondial al Greciei, după SUA '94.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
 •  13 Mai 2010, 11:28

Leit Piturca...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează