INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  SLOVACIA - ITALIA 3-2

Italia ratează calificarea în optimi » CIAO, RAGAZZI!

Articol de - Publicat joi, 24 iunie 2010 00:00

Campioana Mondială părăseşte turneul final încă din faza grupelor, după ce a pierdut ultima partidă cu scorul de 3-2 în faţa Slovaciei.

După ce au primit două goluri în primele două meciuri, exact cîte încasaseră în 2006 pe tot parcursul turneului, Lippi a decis să schimbe o parte din titulari. Gattuso a debutat la turneu, intrînd în locul lui Marchisio, în timp ce Di Natale i-a luat locul lui Gilardino. "Squadra Azzurra" a revenit astfel la un 4-3-2-1.

DIN NOU CONDUŞI
Istoria primelor două meciuri s-a repetat, iar în minutul 23 Vittek a reuşit să deschidă scorul cu şut sec pe jos de la marginea careului. Din nou eroare pe faza defensivă, dar de data aceasta cu De Rossi în rolul gafeurului.

Umbra palidă a căpitanului din 2006, Cannavaro n-a apucat să se remarce la acest turneu decît prin erori copilăreşti şi prin cartonaşul galben cu numărul 2000 al Mondialelor.

"ARMA SECRETĂ" PIRLO
Pauza a adus şi schimbarea de linii în tabăra italienilor.  Maggio şi Quagliarella au intrat, ieşind Criscito şi Gattuso. Mutările nu au adus nimic nou, aşa că Lippi a scos la rampă şi ultimul as din mîneca, Andrea Pirlo.

Quagliarella a avut şansa egalării, dar şutul său a fost respins de pe linia porţii. Lovitura de graţie a venit în minutul 76, cînd Vittek a îngenuncheat din nou apărarea italienilor.

AGONIE, SPERANŢĂ, DEZILUZIE
Di Natale a reînviat speranţa în tabăra "Azzurrilor", reuşind să reia în plasă mingea respinsă de Mucha. Zece minute mai erau din partidă. Quagliarella a marcat dintr-o poziţie la limită în minutul 83, dar golul i-a fost anulat pentru ofsaid.

Vittek a făcut din nou de rîs apărarea Italiei, reluînd din 3 metri în poarta lui Marchetti. Quagliarella a replicat cu o bijuterie de la 20 de metri la care Mucha aproape că îşi dorea un aparat foto. Inutil însă.

Cinci goluri în trei meciuri, toate pe greşeli individuale în defensiva pentru care sînt atît de recunoscuţi în lume i-a trădat. Slovacia şi Paraguay merg mai departe, lăsînd acasă Noua Zeelandă şi Italia

17:00
liveTEXT pe

SLOVACIA PREZENTARE ITALIA
Mergi pe Slovacia
PARIURI Mergi pe Italia
Marek Hamsik
VEDETA Gianluigi Buffon
Lotul ECHIPA Lotul
Vladimir Weiss
ANTRENORUL Marcello Lippi
UEFA
CUM S-AU CALIFICAT UEFA

*Click pe nume pentru a deschide paginile

 

Campioana Mondială are nevoie de un succes astăzi pentru a-şi asigura calificarea în optimi. Dacă îl va obţine, acesta va fi primul în 2010.
Click AICI pentru a putea urmări liveVIDEO partida! (video)

Două egaluri în două meciuri cu Paraguay şi Noua Zeelandă, dar şi un joc care lasă de dorit. Un Cannavaro departe de perfecţiunea din 2006 şi multe, multe erori. Cam aşa am putea să caracterizăm jocul Italiei de pînă acum.

Optimismul rămîne în să în tabăra Azzurrilor. Nostalgicii se gîndesc la CM 1982, cînd Italia a trecut cu greu de faza grupelor după trei remize, dar a renăscut din optimi, cîştigînd turneul.

Slovacia a ratat în ultimele minute o victorie cu Noua Zeelandă. Cu trei puncte, băieţii lui Weiss ar fi putut aborda astăzi partida de pe locul doi.

Cele două echipe se vor afla la egalitate perfectă, iar FIFA va aplica ultimul criteriu de departajare: tragerea la sorţi. Rămîne de văzut cine va juca rolul etern de "Salvatore della Patria" pentru italieni.

Click pentru a urmări comentariul liveTEXT al partidei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
valicu_dws_r
valicu_dws_r  •  24 Iunie 2010, 23:31

>>F O O T B A L L I D E N T I T Y . com

sickpuppyz
sickpuppyz  •  24 Iunie 2010, 22:34

in nici un caz nu poate fi un meci frumos cu actorii de italieni care cad impuscati pe unde apuca. usa-slovenia si usa-algeria au fost ambele mai frumoase. si nici nu zic ca alea au fost cele mai frumoase meciuri ale mondialului.

louvre
louvre  •  24 Iunie 2010, 21:32

In sfarsit am scapat de gunnoaiele care inseala fotbalul la infinit! Asa a furat si inter CL. Afara cu macaronarii jeggosi, sa curga fotbalul adevarat, relaxat, jucat de gentlemani.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează