INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA - ANGLIA, MÎINE, 17:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Tabloidele au pornit războiul » "Bild": "Noi avem portar, ei o problemă" / The Sun: "Nemţii n-au clasa noastră"

Articol de - Publicat sambata, 26 iunie 2010 00:00

Tabloidele Bild şi The Sun au găsit cîte 5 motive pentru care "naţionalele" lor vor triumfa mîine.

Continuă războiul psihologic dintre nemţi şi englezi înaintea "şocului" din " optimi". După Beckenbauer, care i-a făcut "proşti" pe britanici pentru că au terminat doar pe locul doi în grupa lor, ieri a fost rîndul ziarelor fanion, tabloidele Bild, respectiv The Sun, să încrucişeze "spadele". Şi unii, şi alţii au găsit cîte 5 motive pentru care ai lor vor cîştiga mîine la Bloemfontein.  

ARGUMENTELE BILD-ULUI
1. Rooney nu înscrie. La acest Mondial, el a nimerit doar bara. Presa l-a poreclit "Primadonna", iar selecţionerul Capello a spus că "are o problemă psihologică. Rooney nu e Rooney".

2. Englezii se plîng de minge. Capello susţine că Jabulani e cel mai prost balon pe care l-a văzut vreodată. Fundaşul Carragher, la rîndu-i, consideră că avem un avantaj pentru că-l folosim de cîteva luni bune, în Bundesliga.

3.
Le e frică de noi. Atacantul Defoe a dezvăluit: "Unii coechipieri spun că era mai bine să fi jucat cu Ghana". Motivul? Anglia n-a mai cîştigat în faţa noastră la un Mondial din finala CM 1966!

4.
I-am bătut mereu la penalty-uri. Pe cine am scos în semifinalele CM 1990 şi Euro 1996? Clar, pe englezi! Britanicii au fost eliminaţi la loviturile de departajare şi de Portugalia, la Euro 2004 şi la CM 2006, că-n 2008 n-au fost. Acum exersează penalty-uri la fiecare antrenament. De faţă, secundul Stuart Pearce, care a ratat împotriva noastră în '90.

5. Noi avem portar. În vreme ce la noi apără "uriaşul" Neuer, ei au ca, de obicei, o problemă. Green a făcut-o lată cu americanii, iar înlocuitorul său, James, e supranumit "Calamity".

ARGUMENTELE SUN-ULUI
1. Sîntem pe val. În timp ce băieţii lui Fabio Capello au arătat o creştere de formă cu Slovenia, nemţii au fost  cu adevărat buni doar în debut, contra Australiei. Apoi au luat-o în jos.

2. Au apărare slabă. În meciurile cu Serbia (0-1) şi cu Ghana (1-0), germanii au arătat că sînt vulnerabili. Defensiva lor a clacat în multe rînduri, mai ales în zona fundaşilor centrali. Mertesacker, de pildă, ar putea fi omul nostru. E principalul factor de nesiguranţă.

3. Moral mai bun. Băieţii noştri s-au mobilizat exemplar cu Slovenia, iar victoria obţinută i-a întărit psihic. Nemţii au lăsat impresia că le lipseşte încrederea de sine, poate şi o consecinţă a faptului că au o echipă tînără, cu opt jucători sub 26 de ani.

4. Nemţii n-au clasă. Cu tot talentul unui Ozil sau al unui Schweinsteiger, nici unul nu se compară cu Rooney, Gerrard, Terry sau Lampard. De altfel, Germania nici nu se numără la acest Mondial printre favorite.

5. Nu ajungem la penalty-uri. Nemţii se laudă că-s mai tari la lovituri de departajare, unde ne-au şi eliminat de două ori. Dar nu se va ajunge pînă acolo. Batem în 90 de minute!  

La "vînătoare" de lei
Nemţii au descoperit cel mai potrivit mod de a se pregăti pentru "şocul" cu Anglia, supranumită şi selecţionata "Three Lions", a celor trei lei. Au făcut o vizită în Lion Park, la 18 kilometri nord-vest de Johannesburg, unde au mîngîiat sau au pus pe fugă cîţiva pui de leu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează