INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PORTUGALIA

Vedeta echipei » Cristiano Ronaldo

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2010 00:00

Data naşterii: 5 Februarie 1985

Locul naşterii: Funchal ( Portugalia)

Carieră:
2001-2003 Sporting Lisabona
2003-2009
Manchester United
2009 - ??? Real Madrid

Selecţii: 69

Cel mai scump jucător din istoria fotbalului, după ce Real Madrid a plătit pentru transferul lui de la Manchester United, 96 milioane de euro, Cristiano Ronaldo este unul dintre marile staruri ale fotbalului actual. Cu un început de sezon ezitant, fiind surclasat clar de marele său rival, Lionel Messi, portughezul a revenit la forma pe care o arăta la Manchester United atunci când a cucerit 'Balonul de Aur'.

Cifrele sale la Real Madrid sunt extraordinare, 26 de goluri în 28 de meciuri, iar investiţia uriaşă a lui Florentino Perez, privită cu suspiciune a confirmat. Totuşi, madrilenii nu au reuşit să cucerească niciun titlul în acest sezon, iar Ronaldo a fost criticat pentru faptul că nu reuşeşte să fie decisiv în meciurile importante. Acum, e momentul ca portughezul să facă un turneu final de excepţie pentru a mai putea spera la o distincţie individuală la sfârşitul sezonului.

Un fotbalist al cărui joc l-am admirat cu toţii în ultimele sezoane, însă care nu a impresionat până acum într-o competiţie atât de importantă. Va fi cu siguranţă unul din marii protagonişti ale acestui Mondial, însă vom vedea dacă se va ridica la nivelul aşteptărilor.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  03 Iunie 2010, 14:20

prosti sunteti doamne,Manchester United nu City ziaristi lu peste.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează