INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ITALIA

Vedeta echipei » Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon, Buffon, Italia
Gianluigi Buffon, Buffon, Italia

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iunie 2010 00:00

Data naşterii: 28 Ianuarie, 1978

Locul naşterii: Carrara ( Italia)

Carieră:
1995-2001 Parma
2001-??? Juventus

Selecţii: 100

Au trecut aproape 10 ani de când Buffon a fost transferat de Juventus, şi de atunci portarul italian continuă să fie unul dintre cei mai buni din lume. Declarat de nouă ori cel mai bun portar din Serie A, Buffon a arătat în numeroase rânduri de ce Juventus a plătit o sumă exorbitantă pentru transferul său.

A rămas loial echipei sale, şi nu a plecat după scandalul meciurilor trucate, evoluând cu Juventus şi în Serie B, însă continuând să fie portarul numărul al 'naţionalei' Italiei. A bifat 100 de prezenţe în tricoul 'squadra azzurra', primind 76 de goluri. La ultimul Mondial, cel din 2006, când Italia a şi câştigat titlul, Buffon a primit premiul pentru cel mai bun portar al turneului. A reuşit să nu primească gol timp de 470 de minute, pe durata întregii competiţii încasând doar două goluri, un autogol şi un penalty în finala cu Franţa.

Un jucător indispensabil pentru echipa lui Marcello Lippi, un portar pe care orice echipă din lume şi l-ar dori.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează