INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  COREEA DE SUD

Vedeta echipei » Park Ji-Sung

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2010 00:00

Data naşterii: 25 Februarie 1981

Locul naşterii: Seoul ( Coreea de Sud)

Carieră:
2000–2003 Kyoto Purple Sanga
2003-2005 PSV Eindhoven
2005 - ??? Manchester United

Selecţii: 85

Park Ji-Sung a fost unul din primii jucători asiatici care au triumfat în Europa, iar un mare merit îl are olandezul Guss Hiddink, omul care a revoluţionat fotbalul din Coreea de Sud, şi l-a descoperit pe Park. Olandezul l-a transferat la PSV, unde a demonstrat că este un jucător de valoare, ca mai apoi să meargă la Manchester United.

Un idol în ţara sa, Park este fără îndoială cel mai valoros jucător asiatic al momentului, arătând în nenumărate rânduri că este un jucător pe care Ferguson se poate baza. În acest sezon a jucat în 17 meciuri în Premier League pentru United, reuşind să marcheze trei goluri.

Având deja o semifinală de Campionat Mondial în palmares, obişnuit cu meciurile tari din Premier League şi Liga Campionilor, Park Ji-Sung rămâne jucătorul de care se leagă speranţele fanilor la o calificare în faza eliminatorie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează