INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  NOUA ZEELANDĂ

Vedeta echipei » Ryan Nelsen

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iunie 2010 00:00

Data naşterii: 18 Octombrie, 1977

Locul naşterii: Christchurch (Noua Zeelandă)

Carieră:
2001-2005 D.C. United,
2005 - Blackburn Rovers

Selecţii: 38

Cel mai important jucător al 'naţionalei' Noii Zeelandei este Ryan Nelsen, căpitanul a cărui experienţă în Premier League e vitală în această competiţie. Nelsen e jucătorul care evoluează la cel mai înalt nivel, titular la Blackburn Rovers, unde în acest sezon a jucat în 28 de meciuri şi a marcat patru goluri.

Nelsen e un fundaş excelent, şi un lider incontestabil în teren. A debutat în 'naţională' acum mai bine de un deceniu, însă a ratat numeroase meciuri din cauza accidentărilor. Şi-a condus însă echipa exemplar în duelul decisiv cu Bahrein.

Este indiscutabil jucătorul cel mai valoros al acestei echipe, care merge pentru a doua oară la un Campionat Mondiale. Se anunţă meciuri foarte grele pentru apărarea Noii Zeelande, şi toate speranţele se îndreaptă către Nelsen.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează