INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  AFRICA DE SUD

Vedeta echipei » Steven Pienaar

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2010 00:00

Data naşterii: 17 martie, 1982

Locul naşterii: Johannesburg  ( Africa de Sud)

Carieră:
1999-2001 Ajax Cape Town
2001-2006 Ajax Amsterdam
2006-2008 Borussia Dortmund
2008 - ??? Everton

Selecţii: 42

Steven Pienaar este jucătorul de care se leagă marile speranţe ale fanilor ţării gazde, în privinţa unei calificări în faza eliminatorie. Pienaar e poate cel mai bun produs al fotbalului din Africa de Sud, şi care acum are de suportat o presiune uriaşă.

Titular indiscutabil la Everton, 30 de meciuri în acest sezon, Pienaar e un nou jucător la echipa de pe Goodison Park. Ajuns la maturitatea deplină ca fotbalist, sud-africanul a reuşit să facă faţă rigorilor din Premier League, fiind de multe ori, cel mai important jucător de la mijlocul terenului la Everton. Foarte abil, cu o capacitate mare de efort şi un dribling excelent, Pienaar e exact în pase şi posedă un şut foarte bun.

Chiar dacă 'naţionala' Africii de Sud nu a mai disputat preliminarii, fiind automat calificată pentru turneul din această vară, Pienaar a arătat la Cupa Confederaţiilor că este un jucător determinant, iar o eventuală supriză venită din partea amfitrionilor îl va avea cu siguranţă în prim plan pe decarul 'Bafana Bafana'.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close