CM 2014  ·  BRAZILIA

Arena unde nu merge nimic! » Stadionul unde va avea loc deschiderea CM 2014 a fost inaugurat

La unicul test FIFA înaintea CM, se observă problemele de la acoperiş. Partea superioară a tribunelor e nefinisată
La unicul test FIFA înaintea CM, se observă problemele de la acoperiş. Partea superioară a tribunelor e nefinisată

Articol de — Marti, 20 Mai 2014, 00:00

Acoperişul nu e gata, ploaia i-a udat pînă la piele pe fanii lui Corinthians, comunicaţiile prin telefon au fost moarte, la fel internetul, lifturile nu funcţionează, macaralele n-au dispărut.

Duminică seară, "Itaquerao" a fost lansat cu meciul Corinthians - Figueirense (0-1). Aici va fi deschiderea Mondialului brazilian, însă arena din Sao Paulo nu va fi gata pînă pe 12 iunie. Şi problemele sînt uriaşe. "Cît e realizat acest proiect? 1%", a glumit amar un suporter.

Acoperişul, care ar fi trebuit să protejeze complet cele două tribune paralele, lasă o mulţime de locuri descoperite. "Tocmai în week-end, după 32 de zile, a plouat torenţial în capitala Paulista şi mulţi fani au fugit să se adăpostească în partea superioară a tribunelor", a comentat cotidianul local Folha. În plus, etajele peluzelor au fost goale. Pompierii nu au vrut să-şi asume nici un risc cu structura metalică periculoasă.

Asta e tot? Nici pe departe. "Nu s-a putut comunica prin telefon în timpul partidei, reţeaua 3G a fost sufocată. Internetul, mort. Din patru lifturi, două nu funcţionau. Zona VIP e şi acum în şantier, macaralele n-au dispărut", a comentat corespondentul L'Equipe. Nici măcar numerotarea scaunelor nu e corectă. Au fost vîndute bilete pentru locuri care nu există".

Nici în exteriorul arenei nu e bine. Detectoarele de metale n-au fost instalate. Iar la plecare, "fanii au găsit drumul cu ajutorul luminii telefoanelor", a adăugat L'Equipe. Străzile erau în beznă!

550 de milioane de dolari a costat arena din Sao Paulo, cu o capacitate de 68.000 locuri

36 de mii de fani au fost duminică pe stadion la prima partidă, Corinthians - FigueirenseCum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (2)

laurentiucumatru  •  20 Mai 2014, 22:18

mondialul asta va fi cununa de lauri a lui blatarescu

guderian  •  20 Mai 2014, 11:34

Zica ca si astia traiesc o poveste romaneasca.

Vezi toate comentariile (2 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1