INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ROMÂNIA - OLANDA, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1, LIVEVIDEO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Atenţie la “panterele” din Surinam! » Ei reprezintă marile pericole ale Olandei

Jeremain este nepotul lui Sigi Lens, actual impresar, fost fotbalist surinamez, unul dintre cei 3 supravieţuitori ai +2   FOTO
Jeremain este nepotul lui Sigi Lens, actual impresar, fost fotbalist surinamez, unul dintre cei 3 supravieţuitori ai "naţionalei" caraibiene dispărute în catastrofa aviatică din 1989

Articol de - Publicat marti, 16 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 15 octombrie 2012 22:26

Amîndoi joacă la PSV Eindhoven şi amîndoi au fost refuzaţi în trecut. Lens a ratat două turnee finale la “naţională”, iar Narsingh a părăsit Ajaxul pentru că era prea firav.

Chiar par nişte pantere negre. Rapide, agile, feroce în duelurile unu contra unu, muşcînd din apărători cu driblinguri devastatoare şi ucigînd cu sînge rece portarii din faţa lor. Animalele de pradă sînt Jeremain Lens (24 de ani) şi Luciano Narsingh (22), extremele Olandei. Născute în Ţara Lalelelor, dar cu rădăcini surinameze. Narsingh avînd şi parfum oriental dinspre India.

Tamaş şi Raţ, nu vă repeziţi!
Seamănă mult în joc. O cascadă de fente – bicicletele sînt favoritele – şi aceleaşi mişcări imprevizibile. Dacă fundaşii fac greşeala şi se reped să-i deposedeze, ei sînt deja departe. Au şi explozie de pe loc excelentă. Plus viteză, a lui Narsingh de sprinter olimpic.

Regretele Ajaxului
Amîndoi au trecut însă prin clipe dificile în carieră. Lens a fost în lotul lărgit al Olandei pentru ultimele două turnee finale, CM 2010 şi CE 2012. Dar, de fiecare dată, a fost respins. La fel ca Narsingh, la juniorii lui Ajax. "Eşti prea fragil fizic", i s-a spus. Au renunţat "lăncierii" la el cînd avea 16 ani, regretînd mai tîrziu.

Vara trecută, au oferit 6 milioane pentru a-l transfera de la Heerenveen, dar nu mai voia Luciano să audă de Ajax. A semnat cu rivala PSV pentru 4,1 milioane! Aproape la fel s-a întîmplat cu Lens. A fost la Academia din Amsterdam, refuzat, s-a încălzit la AZ, iar de aici, tot la Eindhoven! Unde joacă de cele mai multe ori vîrf. Pe aripa stîngă trece doar la lot.

Ce apropie extremele
Şi nu doar aceste lovituri îi leagă. Mai multe lucruri coincid:
- Sînt născuţi la Amsterdam
- Au aceleaşi origini
- Au aceeaşi înălţime: 1,78 m
- Au început la aceeaşi echipă la juniori şi sînt împreună şi acum, la seniori
- Au cîte cinci meciuri la "naţională" şi trei goluri!

La un pas de închisoare!
Lens e dependent de viteză şi cînd conduce maşina. În 2010, această nevoie de adrenalină îl putea trimite în spatele gratiilor. A fost de două ori prins de radar circulînd cu viteză mare, ultima dată fiindu-i suspendat permisul un an. O lună mai tîrziu, poliţia l-a depistat pe şosea şi a ajuns la tribunal în decembrie. Risca 6 luni de închisoare! Procesul s-a amînat însă pînă în martie, cînd a scăpat cu mai multe ore de muncă în folosul comunităţii.

A jucat pentru Surinam!
În 2009, Lens voia să evolueze pentru ţara în care s-a născut tatăl său. Şi chiar a jucat în acel an două meciuri la "naţionala" de seniori a Surinamului la PARBO Cup. A avut noroc însă. Această competiţie nu era înscrisă în calendarul FIFA. Nefiind recunoscută de forul internaţional, partidele nu i-au fost trecute în palmares. Olanda îl aştepta.

"Mă înţeleg excelent cu Narsingh. Am fost coleg şi prieten bun cu fratele său mai mare la juniorii lui Ajax şi Alkmaar. Iar pe Luciano îl ştiu de multă vreme" (Jeremain Lens, extremă Olanda)

"Doi jucători extraordinari, două pantere în stare să te devoreze. Şi Lens, şi Narsingh au o foarte, foarte bună tehnică în regim de viteză" (Dick Advocaat, antrenor PSV)

5,5 milioane de euro este cota lui Jeremain Lens (PSV), potrivit transfermarkt.de

3 pase decisive şi două goluri a dat Lens la "naţională" în acest debut de preliminarii CM

7 milioane de euro ar costa acum Luciano Narsingh (PSV), conform transfermarkt.de

20 de assisturi a reuşit Narsingh, la Heerenveen, în campionatul 2011-2012; nr. 1 în Eredivisie

VEZI AICI CLASAMENTUL GRUPEI ŞI MECIURILE VIITOARE!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close