INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA

Au vrut Perla :) » Pele dezvăluie: ”Şefii federaţiei mi-au cerut să fiu selecţioner după 1-7 cu Germania”

Articol de - Publicat vineri, 12 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 septembrie 2014 21:35

Fostul internaţional, 73 de ani, n-a antrenat însă niciodată şi ca urmare a refuzat propunerea: ”Era un risc pe care nu mi-l puteam asuma”.


Umilinţa suferită în faţa Germaniei la CM 2014, acel 1-7 din semifinala de la Belo Horizonte, i-a şocat rău de tot pe brazilieni la vremea respectivă. Altă explicaţie nu există pentru iniţiativa mai marilor Federaţiei, care l-au contactat imediat pe Pele, 73 de ani, pentru a-i propune postul de selecţioner!

"M-au sunat imediat după meci", a dezvăluit deunăzi fosta glorie a fotbalului cariocas. "Este o onoare, asta demonstrează că oamenii au încredere în mine". Dar, mai lucid decît toţi ceilalţi, Pele i-a refuzat elegant: "Era un risc pe care nu mi-l puteam asuma".

Un risc, într-adevăr, fiindcă Edson Arantes do Nascimento, pe numele lui, a făcut de toate după ce-a agăţat ghetele-n cui, în 1977. Dar niciodată n-a antrenat vreo echipă de fotbal.

3 titluri mondiale a cucerit Pele cu naţionala Braziliei: 1958, 1962, 1970

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
bazileon
bazileon  •  12 Septembrie 2014, 19:02
Postat de sakamoto pe 12 Septembrie 2014, 09:45

In urma cu vreo 50 de ani Pele a declarat ca nu va fi niciodata antrenor, pt ca nu va fi niciodata un bun antrenor. Poate vor citi aceste cuvinte:Pitzurca, Hagi, Razvan Lucescu, Balint, Dorinel Munteanu etc.

Ce sa le citeasca, sunt mantra lor! Dar daca viciul e mai tare ca virtutea!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  12 Septembrie 2014, 10:36
Postat de unico_biancorossi pe 12 Septembrie 2014, 09:31

"M-au sunat imediat după meci", a dezvăluit deunăzi fosta glorie a fotbalului cariocas. "Este o onoare, asta demonstrează că oamenii au încredere în mine". Dar, mai lucid decît toţi ceilalţi, Pele i-a refuzat elegant: "Era un risc pe care nu mi-l puteam asuma". Un risc, într-adevăr, fiindcă Edson Arantes do Nascimento, pe numele lui, a făcut de toate după ce-a agăţat ghetele-n cui, în 1977. Dar niciodată n-a antrenat vreo echipă de fotbal. __ intr-adevar, un om cu capul pe umeri. pele nu a antrenat niciodata, fata de altii a avut bunul simt de a intelege ca un fost urias fotbalist nu poate fi prea usor si un urias tehnician. altii nu inteleg asta...

Totusi se poate: Bogdan Stelea!:)))))))))))))

sakamoto
sakamoto  •  12 Septembrie 2014, 09:45

In urma cu vreo 50 de ani Pele a declarat ca nu va fi niciodata antrenor, pt ca nu va fi niciodata un bun antrenor. Poate vor citi aceste cuvinte:Pitzurca, Hagi, Razvan Lucescu, Balint, Dorinel Munteanu etc.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close