CM 2014  ·  CM 2014

Balonul care îi face fericiţi pe jucători » S-a lansat Brazuca, noua minge a Mondialului

Brazuca şi Cupa Mondială, marile atracţii ale turneului din 2014  // Foto: Guliver/GettyImages
Brazuca şi Cupa Mondială, marile atracţii ale turneului din 2014 // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de — Joi, 05 Decembrie 2013, 00:00

După catastrofa Jabulani, în 2010, Adidas a creat "mingea adevărată, pentru noi, fotbaliştii. În acest balon poţi avea încredere", spune Steven Gerrard.

În 2010, nici un jucător n-a fost mulţumit la Mondialul sud-african de Jabulani, mingea care se mişca în aer ca şi cum ar fi fost legănată de vînt. "Parcă e luată din supermarket", a protestat Julio Cesar, portarul Braziliei, "face jucătorii să arate precum nişte pescari beţi", a descris-o plastic danezul Agger, "un simplu balon de plajă", a completat englezul Carrick.

Acum, patru ani mai tîrziu, Adidas a realizat "MINGEA. Brazuca e minge adevărată, pentru noi, fotbaliştii. În ea poţi avea încredere, exact ce aştept de la un balon", afirmă Gerrard, căpitanul lui Liverpool, fericit că "e similară cu cea din Liga Campionilor, favorita jucătorilor".

Brazuca, foarte colorată, veselă, inspirată din tradiţionalele brăţări cu dorinţe purtate de cariocas, a fost testată doi ani şi jumătate de 600 de fotbalişti. Printre ei, Leo Messi, cvadruplul Ballon d'Or.

Coşmarul
După ce Blatter şi Platini au modificat în ultima clipă regulamentul pentru tragerea la sorţi de mîine, cerînd încă o extragere din urna 4, a Europei, se profilează o grupă incredibilă: Olanda să fie mutată în bolul 2 şi să joace cu cele mai bune echipe din celelalte 3 urne.

Ar arăta astfel:
Brazilia
Olanda
SUA
Italia

140 de euro costă Brazuca, mingea oficială a Mondialului din 2014

437 grame cîntăreşte balonul testat de 30 de echipe din 10 ţări

1 milion de fani au votat numele Brazuca (termen local - brazilian)Crezi că ai avut deja COVID-19? Iată ce ar trebui să știi. Mulți sunt asimptomatici

Libertatea

Comentarii (2)

lord_of_the_drinks  •  06 Decembrie 2013, 02:10

140 de Euro un rahat de minge???? Tuvangura de mafioti nenorociti!

gicutzu69  •  05 Decembrie 2013, 13:57

Asa sa zis si de Jabulani ca este mingea fotbalistilor iar la turneul final ba ca era prea usoara,ba ca-i prea colorata etc etc!vrajeli gazetaresti!Apropo voi nu a-ti testato?Aaaaa nu cumva nu v-au chemat?au uitat de voi?pacat

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Roland Garros

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
Program TV complet

Liga 1