INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BOSNIA

Bosnia sfîşiată după calificarea în premieră la Mondial: "Voi petrece doar dacă va prinde Croaţia biletul!"

Doar furioşii musulmani au sărbătorit calificarea Bosniei. La Sarajevo, o capitală dominată de comunitatea musulmană
Doar furioşii musulmani au sărbătorit calificarea Bosniei. La Sarajevo, o capitală dominată de comunitatea musulmană

Articol de - Publicat joi, 17 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 octombrie 2013 22:33

Numai musulmanii au fost fericiţi că Ibisevici şi Dzeko vor juca în Brazilia. Întreaga Republică Srpska, entitate teritorială sîrbă din interiorul Bosniei, s-a rugat pentru înfrîngerea alb-albaştrilor.

Bosnia este la Mondial, o reuşită nemaipomenită, e unica debutantă la acest Mondial şi singura calificată în Brazilia dintre toate cele 6 ţări rupte din fosta Iugoslavie. După două turnee finale ratate la baraj, CM 2010 şi CE 2012, ambele pierdute în faţa Portugaliei, frumoasa "naţională" a lui Safet Susici se vede deja dansînd pe Copacabana.

Dar, acasă, ţara e divizată etnic, sfîşiată de război. Marţi noapte, după ce Ibisevici şi Dzeko au învins în Lituania (1-0), numai musulmanii majoritari, singurii care cred în naţiunea bosniacă, s-au bucurat. I-au aşteptat pe jucători, sărbătorind împreună la Sarajevo marea performanţă.

Toţi ceilalţi bosniaci, de origine sîrbă şi croată, au fost supăraţi. Inclusiv un milion de oameni din Republica Srpska! "Nu simt nici o emoţie pentru Bosnia, nici pentru ţara asta. E simplu, aşa îmi spune inima. Eu sînt sîrb". Chiar dacă pe paşaportul său scrie Bosnia!

"Calificată sau nu, Bosnia nu mă interesează. Voi petrece doar dacă va prinde Croaţia biletul de Mondial" (Cetăţean bosniac de origine croată)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
dakesis
dakesis  •  17 Octombrie 2013, 18:53

asta este articol pentru editia de geopolitica a cancanului? Sunt atat de multe aspecte de luat in considerare si este o situatie atat de delicata, iar voi veniti cu articole din astea de 2 lei... Ma mir ca nu ati mai pus vreun emoticon, ceva, sa-nteleaga tot manelaru...

nelson_gustavo
nelson_gustavo  •  17 Octombrie 2013, 18:12
Postat de churchill pe 17 Octombrie 2013, 10:24

Daca erau uniti spargeau la multe sporturi, iar economic erau peste mare parte din tarile din vest. Asta s-a vrut.

Atata va aud pe unii cu chestia asta, ca asta s-a urmarit atunci. Pai nici macar in gluma nu poti sa spui ca o superputere mondiala ca SUA era asa preocupata de o amarata de Iugoslavie incat sa fie asa dedicati spre distrugerea ei, de teama de a nu fi pe viitor intrecuti sau amenintati de ea? Chiar credeti voi ca Iugoslavia era asa importanta la ora aceea pentru ca cei mari sa simta nevoia de a organiza o conspiratie mondiala impotriva ei? Destramarea Iugoslaviei a fost un lucru cat se poate de firesc si de necesar, pana la urma. Nici eu nu m-am omorat cu istoria in scoala si in liceu, dar totusi, sa spui ca sarbii,croatii,slovenii si bosniecii sunt acelasi popor, n-ai cum, frate...

nelson_gustavo
nelson_gustavo  •  17 Octombrie 2013, 18:03

Sarbo-croatii sunt, alaturi de unguri, printre cele mai dobitoace si proaste natii care salasluiesc pe acest pamant.Vorbind strict fotbalistic, pentru ca asta ne intereseaza in primul rand, nationala Bosniei se uita din elicopter la nationalele Serbiei si Croatiei(la cea a Serbiei cel putin mai mult ca sigur), iar cealalt stat contestat de sarbi, Kosovo, da mai multi jucatori talentati la alte nationale decat au sarbii in toata tara lor(Januzaj,Shaqiri,Bajrami,Xhaka,Behrami sau Dzemaili sunt albanezi kosovari). Pocneste ficatul in sarbi de ciuda! S-ajunga mai rau!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close