INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CM BRAZILIA 2014, 12 IUNIE-13 IULIE

Cea mai mare bancă de investiţii din lume a stabilit cine cîştigă Cupa Mondială din Brazilia. Şi cu cine, şi cu cît

Messi sau Neymar? Goldman zice Neymar, foto: reuters
Messi sau Neymar? Goldman zice Neymar, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 28 mai 2014 15:35

Brazilia şi Argentina se vor întîlni în finala CM, din 13 iulie, iar naţionala lui Neymar se va impune cu 3-1. Goldman Sachs, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, a folosit o metodă matematică pentru a determina ce echipă va cîştiga cea mai importantă competiţie internaţională din sportul mondial

Goldman crede că naţionala Selecao are 48,5% şanse să îşi adjudece titlul în competiţia pe care o organizează, în timp ce Argentina are doar 14,1%, iar Germania 11,4%. Predicţiile sînt bazate pe un model statistic ce foloseşte regresia matematică, luînd în calcul toate meciurile oficiale disputate, adică aproape 14.000, de la Cupa Mondială din 1960 încoace.

"Bineînţeles, nu e vreo mare surpriză faptul că Brazilia e favorită pentru al şaselea trofeu", scrie în raportul semnat de Jan Hatzius, şeful secţiei de economie la gigantul american. Pe lîngă cele trei echipe menţionate, Goldman prezice că Spania va fi şi ea în semifinale.

Citeşte raportul integral aici.

În ceea ce priveşte desfăşurarea turneului, Goldman crede că Brazilia va ajunge în finală după ce va trece în fazele eliminatorii de Olanda, Uruguay şi Germania, în timp ce Argentina se va prezenta la meciul de pe 13 iulie după ce le-a învins, în ordine, pe Ecuador, Portugalia şi Spania.

În 2010, analiza Goldman a dat-o tot pe Brazilia învingătoare (26,6%) la turneul disputat în Africa de Sud, în timp ce Spania (15,7%) a fost a doua favorită. Analiza nu s-a dovedit prea precisă, în condiţiile în care Spania s-a impus împotriva Olandei, scor 1-0, şi a cîştigat trofeul.

619230-imagine.jpg

Goldman Sachs este considerată cea mai mare bancă de investiţii din lume. Fondată în 1869 de germanul Marcus Goldman, cu sediul în New York, Statele Unite, Goldman a fost lovită puternic de criza globală, dar şi-a revenit financiar. Goldman Sachs este o bancă la care au lucrat oameni precum Robert Rubin sau Henry Paulson, secretari ai Trezoreriei Americane (o pseudo-bancă centrală peste Ocean).

1.4% şanse are Anglia să cîştige trofeul din America de Sud

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
helioglobalus
helioglobalus  •  29 Mai 2014, 16:59

Cine pune botul la jidanii ăştia bişniţari care au falimentat economia mondială!

myty77
myty77  •  28 Mai 2014, 23:44

Păi dacă "a stabilit", mai are rost să se mai joace?

bvd_magheru
bvd_magheru  •  28 Mai 2014, 20:23
Postat de zurzu_zurzu pe 28 Mai 2014, 20:19

Corect,dar cand au intalnit echipe pragmatice,care au inchis jocul s au sufocat singuri.Generatia Socrates a fost invinsa de Italia cu mult mai slaba ca ei,doar ca au stiut cum sa i contracareze si facand un joc exceptional in aparare.Daca nationala aia juca doar un pic european era campiona mondiala fara dubii,dar fiecare juca ce stia,fara ca macar sa interpreteze o partitura sau un sistem dejoc.Au trecut vremurile alea.Eu spun ca acum Brazilia nu are super vedete,cu exceptia lui Neymar si poate David Luiz ,d aia are sanse mari sa fie campioana mondiala,nu ca mi ar place.Eu discut pragmatic,nu subectiv.

Cum il chema pe atacantul la central de atunci ca un idi.iot ca brazilianul ala nu am mai vazut niciodata jucind pentru selecao !! Mai era un c...retin la italieni care purta numele de graziani !

Vezi toate comentariile (36)
Comentează