INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  URUGUAY

Cel mai tînăr jucător al Uruguayului face dezvăluiri din interior » Ce i-a dărîmat pe sud-americani la Mondial

FOTO: ovaciondigital.com.uy
FOTO: ovaciondigital.com.uy

Articol de - Publicat luni, 30 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 26 august 2014 21:38

Jose Maria Gimenez se poate declara cel mai fericit om din lume. A debutat la un Campionat Mondial, iar în viaţa personală îl aşteaptă o altă mare bucurie. Are doar 19 ani, dar deja e un copil mare.
Freză modernă, părul ras în părţi şi corpul acoperit de multe tatuaje. Printre ele şi-a făcut loc şi data de debut în naţionala Uruguayului, în meciul din preliminarii, jucat contra Columbiei şi cîştigat cu 2-0.

Acum, roata s-a întors şi aceeaşi Columbia a pus capăt visului de a juca un sfert de finală la Mondial alături de selecţionata celestă. Gimenez, cel mai tînăr jucător din lotul uruguyan deplasat în Brazilia a avut o misiune grea: să-l înlocuiasă pe căpitanul Diego Lugano.

”Cîteodată nu realizez unde sunt şi cum am ajuns aici. Din fericire am avut sprijinul tuturor. Mă simt mîndru să pot face parte din acest grup. Şi voi spune adevărul, înainte de primul meci am avut nişte emoţii pe care nu le-am mai simţit niciodată, dar cred că jucătorii care nu simt asta nu sînt fotbalişti”, mărturisea fundaşul celor de la Atletico Madrid pentru ovaciondigital.com.uy.

Fundaşul central al campioanei Spaniei a trăit din teren victoriile Uruguayului cu Anglia şi Italia şi se declară cel mai fericit din lume. Visul din copilărie s-a împlinit. Iar lucrurile bune vin pe rînd în viaţa lui Gimenez.

”Ce pot să cer mai mult? Joc la naţională, visul pe care l-am avut de cînd eram copil şi sînt pe punctul de a-mi întemeia o familie. E mult pentru mine şi mă emoţionez doar gîndindu-mă”, a povestit plin de entuziasm Gimenez, după primul triumf de la Mondial, contra Anglia, cîştigat de uruguayeni cu 2-1.

Diego Lugano l-a luat sub apripa lui, sfătuindu-l şi încurajîndu-l pe parcursul Mondialului. Sprijinul veteranului i-a dat încredere lui ”Josema”, care a făcut pasul în fotbalul mare la Danubio, clubul uruguayan care i-a lansat şi pe starurile celeste, Luis Suarez şi Edinson Cavani.

În aprilie 2013 s-a confirmat transferul său la Atletico Madrid şi în doar zece luni Gimenez a jucat două Mondiale. A ieşit întîi vicecampion cu selecţionata U20 a Uruguayului, la Mondialul din Turcia, şi s-a oprit în optimi în Brazilia cu naţionala antrenată de Oscar Tabarez.

Gimenez a dezvăluit şi ce i-a dărîmat pe uruguayeni la Mondialul din Brazilia. ”Am învins Italia şi Anglia, două super puteri, au fost meciuri incredibile, bucurii enorme, foarte emoţionante. Cel mai greu moment a fost sancţiunea dată lui Suarez, a fost o lovitură dură pentru grup. Nu ne aşteptam. Apoi, au fost înfrîngerile. Bine, ce s-a întîmplat cu Luis a fost mult mai puternic pentru noi”, au fost concluziile tînărului fundaş după eliminarea de la Mondial.

Jose Gimenez se va întorce în Spania, unde se va pregăti cu Atletico Madrid pentru un nou sezon. Iar în decembrie, pe 25, urmează să devină tată. ”Am fotografia fiului meu, cînd întru pe teren sărut ecografia şi mă gîndesc la el, deja îmi oferă forţă”, s-a destăinuit jucătorul uruguayan.

Playtech: Ianis Hagi a dat lovitura! Suma colosală pe care un antrenor vrea să o plăteasca pentru a îl lua


Comentarii (2)
radookoo
radookoo  •  30 Iunie 2014, 22:37
Postat de bamse1901 pe 30 Iunie 2014, 18:31

cam lung articolul si cam nu prea are interes

e un articol normal,celelalte sunt prea scurte,lenea e mare la romani!

bamse1901
bamse1901  •  30 Iunie 2014, 18:31

cam lung articolul si cam nu prea are interes

Vezi toate comentariile (2)
Comentează