INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CM BRAZILIA 2014

Constelaţia de mingi » Expoziţie de baloane din toată lumea expuse cu ocazia Mondialului

Articol de - Publicat joi, 19 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 19 iunie 2014 00:05

Baloane din toată lumea, eşuate pe diverse maluri, au fost fotografiate şi expuse cu ocazia Cupei Mondiale.

Mingile prezentate în expoziţie sînt 769 la număr. Sînt aranjate precum stelele care umplu noapte cerul de vară şi sînt colorate şi fascinante. Fiecare dintre ele are o aventură proprie, deoarece ele sînt mingi care au fost pierdute în mările şi oceanele lumii şi eşuate, la un moment dat, la ţărm.

Baloanele provin din 41 de ţări şi au ajuns pe 144 de plaje diferite. Expoziţia se numeşte "Penalty - The World" şi a fost realizată de Mandy Barker, o femeie fotograf, specializată pe teme ambientale şi ecologice. De obicei, fotografiile ei sînt menite să-i sensibilizeze semenii în legătură cu poluarea din apele planetei.

Crabi şi şoricei
Toate mingile au fost fotografiate exact aşa cum au fost găsite, necurăţate. Unele erau pline cu apă, altele au ieşit la mal dezumflate total. În unele dintre ele îşi făcuseră cămin diverse vietăţi - un şoricel, nişte furnici şi o familie de crabi.

Cîteva fuseseră luate drept hrană şi fuseseră muşcate de ţestoase sau de peşti.
Cele mai multe dintre baloane au fost descoperite şi semnalate de oameni simpli, care s-au împiedicat de ele pe nisip. Printre aceştia - un poştaş din Scoţia, un gunoier din Kenya şi un kaiacist din Guadelupe.

Artista, Mandy Barker, este o englezoaică pasionată în egală măsură de activism ecologic şi de fotografie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează