INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  MANAUS

Corespondenţă din Brazilia » Comentariu de Theodor Jumătate » Ei nu vor rămîne cu nimic :S

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iunie 2014 18:58

Am părăsit Manaus cu un gust amar. Pentru că mă gîndesc la ceea ce a repetat Dilma Rousseff, preşedinta Braziliei, în urmă cu cîteva zile. "Mondialul va trece, iar ceea ce avem ne va rămîne nouă".

Dar am străbătut capitala Amazonului în lung şi-n lat, am vorbit cu mulţi oameni, ştiu convingerea lor despre aceste cuvinte înşelătoare. Şi nici eu, care nu locuiesc aici, nu cred în Dilma. Am văzut cu ce rămîn locuitorii din Manaus după acest turneu. Cu NIMIC.

Au cele mai proaste străzi, pline de cratere (cu mici excepţii, ca zona Ponta Negra, de exemplu). Blocurile şi casele sînt, în marea lor majoritate, la fel de vechi şi de scorojite în centrul oraşului. Nu le ridică nimeni gunoiul din faţa caselor zile la rînd, mirosul fiind deloc plăcut în combinaţie cu căldura toridă.

Nu au metroul promis. Nu au nici măcar monoraiul promis şi el. Au un aeroport nou, dar mic şi urît, neterminat. Şi un stadion prea mare pentru ce au ei nevoie. Şi tot nefinisat.Vor rămîne cu inima lor uriaşă, dar, pe mulţi dintre ei, nu-i va ajuta să trăiască mai bine într-un loc mai frumos.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (5)
hristu2878
hristu2878  •  19 Iunie 2014, 09:36

Raman cu ceva......cu o inchisoare! Politicienii gasesc intotdeauna solutii dureroase pt. plebe. In loc sa gandesca astfel incat sa ii scoata din saracie, in ingroapa si mai tare

supersolo
supersolo  •  19 Iunie 2014, 00:58

Diferenta intre capitalismul european si cel sud - american ...e fantastic de mare ....ca sa nu zic si mentalitatea e complet diferita ...America de Sud a ramas in urma datorita stilului de conducere colonial imprimat de Spania ...Spaniolii nu au lasat in urma numai limba pe continent ci si obiceiurile , Biserica Catolica , ideea de Don .....etc etc ...daca in Spania ideea de capitalism e diferita ...nu uitati ca alea au fost colonii ...si deci ati putea spune ...capitalism colonial...de care este atrasa in mod special clasa politica actiala din Romania...tot latini suntem si noi ...nu???

stiintza4ever
stiintza4ever  •  18 Iunie 2014, 21:32
Postat de bombon pe 18 Iunie 2014, 19:39

This is CAPITALISM!

Hopa! Invie Ceausescu?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează