CM 2014  ·  GERMANIA

Cotidianul berlinez Tagesspiegel îi face praf pe campionii mondiali pentru replica "dansatorilor gauchos": "Megacretinii"

Recital al sextetului german de
Recital al sextetului german de "gauchos" condus de Klose şi Gotze (cei doi cu microfon)

Articol de - Publicat joi, 17 iulie 2014 00:00

Şase jucători nemţi, conduşi de Klose şi Gotze, i-au ironizat pe argentinieni la sărbătoarea de la Poarta Brandenburg. "Modestia ne-a dispărut la triumf", au comentat ziariştii germani


În mijlocul bucuriei de la Brandenburg, cei şase, Klose, Gotze, Kroos, Schurrle, Mustafi şi Weidenfeller, au făcut şi ei dansul " gauchos", o replică sarcastică pentru Messi, Aguero şi ceilalţi învinşi din finala Mondialului.

"Aşa merg «los gauchos»", au cîntat ei la microfon, imitînd pasul mîndru, arogant, al "cowboy"-ilor din pampasul argentinian. Apoi, au început să sară şi să danseze, strigînd: "Şi aşa merg campionii nemţi!". 500.000 de fani au rîs şi i-au aplaudat. Dar gluma nu a fost gustată de întreaga Germanie.

Primii care i-au criticat au fost chiar ziariştii ce îi elogiaseră în timpul turneului. Tagesspiegel, din Berlin, a fost cel mai dur: "De prost gust acest dans. Dintr-o dată, modestia germană a dispărut la triumf. Plăcerea nu putea fi completă fără să transmită un pic de ironie argentinienilor".
citat

"Gestul lor ne confirmă încă o dată că în fotbal nu sînt doar cretini. Există şi megacretini!"
Tagesspiegel, cotidian german

"E absurd, ridicol"
A completat Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Sărbătoarea a devenit un autogol gigantic. Campionii au stricat imaginea unei naţiuni deschise şi tolerante".
Numai Bild le-a luat apărarea jucătorilor lui Joachim Low: "Această discuţie din jurul dansului "gauchos" e tipic german. Să o transformi în scandal e absurd, ridicol, lipsit de umor şi complet greşit".Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (43)
ricco  •  18 Iulie 2014, 04:32

Cu toate ca argentinienii NU sint echipa ce s-ar fi dorit, cu putina sansa, mai precis daca Messi nu rata ocazia DIN POZITIE DE UNU LA UNU CU PORTARUL GERMAN, cu siguranta istoria acestui campionat mondial s-ar fi scris altfel... Dar asa a fost sa fie... "astrele au decis" Germania campioana mondiala.

dynamovist  •  18 Iulie 2014, 01:07
Postat de hexess pe 17 Iulie 2014, 15:53

Se vede ca au suferit crenwurshtii in finala, probabil ca de aceea s-au dat in stamba. Nu trebuie sa uite ca au batut norocos, in prelungiri, niste argentinieni destul de modesti.

Weltmeister X 4!!!!! Daca Argentina castiga...ce echipa maiastra, ce nemaipomeniti...

hexess  •  17 Iulie 2014, 15:53

Se vede ca au suferit crenwurshtii in finala, probabil ca de aceea s-au dat in stamba. Nu trebuie sa uite ca au batut norocos, in prelungiri, niste argentinieni destul de modesti.

Vezi toate comentariile (43 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1