INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ANGLIA

Din seria "de ce se mai tem englezii", Daily Mail inventariază şerpii şi cîinii maidanezi din Brazilia: "Aveţi grijă mare!"

Șarpe coral, foto: browardpalmbeach.com
Șarpe coral, foto: browardpalmbeach.com

Articol de GSP - Publicat luni, 09 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 09 decembrie 2013 10:59

Suporterii naţionalei Angliei care vor merge în Brazilia la World Cup 2014 vor avea de înfruntat o sumedenie de fiinţe misterioase şi periculoase care trăiesc în jungla amazoniană.

Daily Mail a inventariat întreaga faună din oraşul tropical Manaus - cobre, scorpioni şi tarantule, iar Ministerul Sănătăţii i-a avertizat pe englezi cu privire la riscul de turbare, răspîndită de cîinii vagabonzi din Brazilia. Toate acestea pe lîngă temperaturile înalte - 32 de grade - şi gradul de umiditate de 80 la sută.

Pădurea tropicală din jurul oraşului Manaus găzduieşte specii letale, cum ar fi scorpionul galben. Veninul acestuia este fatal, mai ales în cazul copiilor şi bătrînilor. Tarantulele însă arată doar înfricoşător, dar nu sînt atît de veninoase. Muşcătura lor este totuşi foarte dureroasă.

În schimb, şarpele coral este foarte periculos. Veninul său este mortal în mai toate cazurile. La acestea se adaugă şi bolile specifice zonei, cum ar fi febra galbenă şi febra Dengue, infecţii virale care cauzează dureri de cap, temperatură ridicată şi crampe musculare. Aceste boli se transmit mai ales prin înţepătura de ţînţar. Pentru febra Dengue, de care se îmbolnăvesc anual 100 de milioane de oameni, nu există vaccin, iar stările proaste pot ţine 2 săptămîni. Exact cît să-ţi strici Cupa Mondială.

Suporterii sînt îndemnaţi să se vaccineze împotriva febrei galbene, care poate fi fatală pentru că atacă ficatul. Manaus este, totodată, şi un oraş cunoscut pentru bandele sale criminale, pentru tîlhării şi trafic de droguri. 975 de omoruri au fost înregistrate în Manaus în 2012.

Arena Amazonia va fi terminată în ianuarie. Primul meci pe care îl va susţine naţionala Angliei va fi în compania Italiei.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dokser
dokser  •  09 Decembrie 2013, 22:51

Englezii astia sunt cei mai lachiosi !

c7eric
c7eric  •  09 Decembrie 2013, 18:20

Mi se pare decent si de bun simt ca presa sau site-ul federatiei sa faca un briefing al destinatiei, sa fie util oricarui suporter, ca nu toti au invatat lectiile de geografie si zoologie. Plus ca se pot degreva de eventuale procese cu nebuni aventurieri si iresponsabili. Dar in tara manelelor se face bascalie de tot ce este normal in lumea civilizata.

caminero
caminero  •  09 Decembrie 2013, 13:45

Mai sînt p-acolo şi porcuşori fermecaţi, căluţi cocoşaţi, vaci sfinte, bivoli democraţi, crocodili subtili şi năpîrci pe stîrci ... delirez şi eu cum delirează şi cercetătorii ăştia britanici ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează