CM 2014  ·  URUGUAY - COSTA RICA 1-3

După 1-3 cu Costa Rica, Uruguayul nu renunţă la luptă: "Cu Anglia vom arăta altfel. Costa Rica ne-a surprins şi ne-a dominat tactic"

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 15 iunie 2014 00:52

Uruguayenii nu dezarmează după surprinzătoarea înfrîngere în faţa celor din Costa Rica, 1-3. Selecţionerul Oscar Tabarez şi jucătorii spun că vor depăşi momentul şi vor arăta altceva în următoarea partidă, cu Anglia.

" Costa Rica a controlat tactic partida, mai ales în repriza secundă. A fost un adevărat şoc pentru noi, nu pentru că am pierdut ci pentru maniera în care am făcut-o. Am zis dinainte că adversarul are calităţi, s-a folosit de ele şi nu am putut controla lucrurile.

Luis Suarez nu mai e accidentat, atlfe nu ar fi stat pe bancă. A fost decizia mea să nu-l mai folosesc, încă nu s-a antrenat la nivelul maxim care se cere la astfel de meciuri.  Era puţin probabil să joace, ştiam asta dinainte. Nu avea sens să riscăm. Avem 4 zile să-l pregătim pentru meciul cu Anglia.

După ce am văzut aseară ce a păţit Spania chiar am vorbit cu jucătorii, nimeni nu se gîndeşte că se poate petrece aşa ceva, dar acum nu trebuie să ne pierdem încrederea şi să ne gîndim doar la golurile primite. Avem responsabilitatea de a juca împotriva Angliei şi de a ne lua
revanşa după această înfrîngere. Depinde doar de mentalitatea fotbaliştilor, trebuie să acceptăm că uneori rivalii ne sînt superiori şi să mergem mai departe", a declarat Tabarez la finalul meciului.

"N-am gestionat cum trebuie partida, nu am avut spaţii. Costa Rica a lovit la momentul oportun. Acum trebuie să ne odihnim şi să ne gîndim la meciul cu Anglia"
Egidio Arevalo Rios, mijlocaş Uruguay

"Meciul era echilibrat, dar in 3-4 minute ne-au dat două goluri şi nu am mai avut forţa fizică de a reveni. Nu am avut puterea şi încrederea de a ieşi la joc"
Diego Lugano, căpitan Uruguay

"Meciul n-a ieşit deloc aşa cum ne imaginam noi. Ne lamentăm cît ne lamentăm azi, dar de mîine terminăm cu asta şi începem să ne gîndim la Anglia. Uruguay a demonstrat că poate mai mult decît a arătat azi, sîntem primii care ştim că am greşit şi vom îndrepta asta. Toţi sîntem tensionaţi, dar avem două opţiuni: ori aruncăm prosopul, ori dăm totul. Vom alege a doua variantă"
Alvaro Gonzalez, mijlocaş Uruguay„O situație mai gravă decât Brexitul”. Decizia Elveției zguduie din temelii Europa
Libertatea
Comentarii (2)
helioglobalus  •  15 Iunie 2014, 21:36

Tabarles ăsta e Piţurcă 2. Bravo, Costa Rica!

cfrclujole  •  15 Iunie 2014, 14:23

Uruguay m-a dezamagit. Pareau obositi, fara chef de fotbal. Cred ca nici la amicale nu poti veni cu atitudinea asta...

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:30 Fotbal, Liga 2
Comuna Recea - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:45 Fotbal, Liga 1
Clinceni - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga
Augsburg - Borussia Dortmund
Digi 3
17:00 Handbal F
ȚSKA Moscova - SCM Râmnicu Vâlcea
Digi 1, Telekom 1
18:45 Fotbal, Liga 2
Petrolul - Dunărea Călărași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A
Cagliari - Lazio
Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga
Schalke 04 - Werder Bremen
Digi 3
21:30 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Inter - Fiorentina
Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Metz
Digi 4
Program TV complet

Liga 1