INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ITALIA - URUGUAY, MÎINE, DE LA 19:00, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Exemplul Juventus » Cesare Prandelli schimbă radical formula pentru "finala" cu Uruguay! Cum va arăta Italia

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 23 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 24 iulie 2014 10:25

Italia are nevoie de cel puţin un egal în meciul cu Uruguay, de mîine, ora 19:00, TVR1 şi liveTEXT pe GSP.ro, pentru a se califica în optimi.
Cesare Prandelli a decis să schimbe radical echipa pentru această partidă decisivă: de la 4-1-4-1 trece la un sistem 3-5-2! Două sînt motivele principale pentru noua strategie a selecţionerului italian.

1. Italia are nevoie de o defensivă mai solidă în faţa atacanţilor Suarez şi Cavani. Astfel că apărarea va fi formată din cei 3 "clasici" de la Juventus: Barzagli-Bonucci-Chiellini.

Aceştia vor fi susţinuţi de pe benzi de Darmian şi de De Scliglio. Pe faza defensivă, Italia se va apăra cu 5 oameni şi va asigura densitate în zona în care acţionează Cavani şi Suarez.

2. Prandelli se gîndeşte că e greu să scape fără gol primit în duelul cu Uruguay şi Italia e obligată să marcheze. În aceste condiţii, lîngă Balotelli apare un nou atacant, Ciro Immobile.

Ca stil, squadra azzurra se va schimba radical faţă de meciul cu Anglia. Cu două vîrfuri, echipa lui Prandelli va fi nevoită să aplice un stil mai direct pe poartă. Aici, Pirlo îşi va putea pune în valoare capacitatea unică de a pasa lung, direct către atacanţi, tăind astfel din construcţia de multe ori lentă şi greoaie a italienilor.

Noua schemă tactică a lui Prantelli este identică cu cea a lui Antonio Conte la Juventus. Italia va avea doi jucători capabili să acopere bine benzile laterale, Darmian şi De Sciglio. Iar în centru vor acţiona 3 oameni: Pirlo în faţa apărării, Marchisio şi Verratti puţin mai avansaţi.

Cum va arăta Italia cu Uruguay:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Darmian, Verratti, Pirlo, Marchisio, De Sciglio - Balotelli, Immobile

Click aici pentru o secţiune specială dedicată Cupei Mondiale! Află cele mai interesante statistici, infografii şi urmăreşte meciurile liveTEXT cu o grafică de excepţie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dynamovist
dynamovist  •  24 Iunie 2014, 06:13

SUAREZ,SUAREZ,CAVANI

shark_34
shark_34  •  23 Iunie 2014, 14:57

parerea mea e ca ar trebui sa joace cu cerci titular,in spatele lui balotelli,ca se misca foarte bine. oricum,italia are meci greu cu uruguay.totul e posibil.

mihai231
mihai231  •  23 Iunie 2014, 13:56

da..dar io pun pariu ca inscrie de data asta Forlan

Vezi toate comentariile (4)
Comentează