INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ITALIA - URUGUAY, AZI, 19:00, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Pericol: crater uriaş » Alertă meteo înainte de Italia - Uruguay! Favelele din jurul arenei au fost evacuate

Articol de - Publicat marti, 24 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 septembrie 2014 16:00

Ploile torenţiale din ultimele săptămîni au inundat părţi ale stadionului şi centrul de presă, iar favelele din jur au fost evacuate după surpări fără precedent


Fotografiile din Natal sînt apocaliptice. La doar 4 kilometri de stadionul care astăzi va găzdui finala grupei D, un hău a înghiţit străzi, case şi maşini. Toate din cauza ploilor din ultimele două săptămîni. Acestea au dus la alunecări de teren, iar favela din jurul arenei "das Dunas", Mae Luiza, a fost evacuată imediat! Probleme sînt şi la stadion, unde anumite anexe erau încă inundate ieri, incluzînd centrul de presă. Arena de 45.000 de locuri a costat 400 de milioane de dolari şi a fost ultima care a primit OK-ul pentru a găzdui meciuri de la Mondial! Fanii au fost sfătuiţi să ocolească pe cît posibil zona afectată.

"Meciul morţii"
Alvaro Recoba, fostul atacant uruguayan al lui Inter, Venezia şi Torino, a vorbit despre meciul dintre ţara natală şi cea în care a făcut performanţă. "Este meciul morţii, cum se putea mai prost pentru ambele. Să sperăm cu Luis Suarez este bine, pentru că e un jucător complet, un atacant letal, care poate face diferenţa. Victoria cu Anglia ne-a dat multă încredere", a declarat cel poreclit "Chinezul".

Click aici pentru o secţiune specială dedicată Cupei Mondiale! Află cele mai interesante statistici, infografii şi urmăreşte meciurile liveTEXT cu o grafică de excepţie!

GRUPA D. COSTA RICA - ANGLIA (azi, 19:00, TVR 2)
Lampard îşi ia adio
Eliminată după primele două partide, Anglia schimbă primul "11": după ce a dezamăgit în partidele cu Italia şi Uruguay, căpitanul Gerrard va privi de pe bancă meciul cu Costa Rica. În locul său va evolua alt veteran, Lampard, care se află probabil la ultima partidă pentru Albion: "Nu ştiu dacă să mai continuu. Cînd ajung acasă o să stau bine să mă gîndesc", a explicat mijlocaşul lui Chelsea. Tot diseară vor fi titulari Barkley şi Luke Shaw. Ultimul, 18 ani, devine al treilea cel mai tînăr debutant din istorie pentru englezi la un turneu final, după Owen şi Rooney.

GRUPA C. JAPONIA - COLUMBIA (azi, 23:00, TVR 2)
Devine veteranul CM
Convins de selecţionerul argentinian Pekerman, Faryd Mondagron (foto) e pe cale să stabilească un record al CM: portarul columbian devine cel mai vîrstnic jucător la turneele finale, după ce sîmbătă a împlinit 43 de ani! "Trăiesc un vis! Dacă în 2006 îmi zicea cineva că voi fi aici, i-aş fi răspuns că e nebun. Îi datorez totul lui Pekerman, care a insistat să particip. Nu-l voi uita niciodată! Dacă nu era el, mai mult ca sigur m-aş fi retras acum 2 ani", a mărturisit goalkeeperul, aflat la al treilea Mondial.

GRUPA C. GRECIA - COTE D'IVOIRE (azi, 23:00, TVR 1)
"Jucăm ofensiv!"
Înainte de partida cu Grecia, Gervinho le-a promis suporterilor ivorieni o calificare în "optimi". "Ştim că avem în faţă o echipă foarte puternică în apărare, dar care e nevoită s-a se deschidă cu noi. Promit că nu vom trata meciul defensiv, vom fi agresivi şi vom ataca 90 de minute. E singura cale ca noi să trecem mai departe, apărarea nu rezolvă nimic niciodată, trebuie să greşeşti la un moment dat", a explicat atacantul lui AS Roma.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
mihai231
mihai231  •  24 Iunie 2014, 10:59
Postat de botizann pe 24 Iunie 2014, 10:45

Ba mai bine ca nu ne-am calificat , oricum nu stiu cati romani mergeau pe acolo ... De ce sa mergi ...cersetori , bruneti , hoti , Ferentari si Patarat-uri sunt si la noi ... Peste 4 ani in schimb e alta situatie , in Rusia chiar ar fi mult mai bine ... Doar sa ne calificam

dupa ceea ce se intampla acum...in rus ia daca mergi o sa iti ia aia capu...capu lu motoc vrem...

botizann
botizann  •  24 Iunie 2014, 10:45

Ba mai bine ca nu ne-am calificat , oricum nu stiu cati romani mergeau pe acolo ... De ce sa mergi ...cersetori , bruneti , hoti , Ferentari si Patarat-uri sunt si la noi ... Peste 4 ani in schimb e alta situatie , in Rusia chiar ar fi mult mai bine ... Doar sa ne calificam

mvradulescu
mvradulescu  •  24 Iunie 2014, 10:38

Fotografia e făcută de un "profesionist": ai putea crede că cele două blocuri turn intenționează să se sprijine unul de altul ... Mare noroc pe brazilienii ăștia că a ajuns și un fotoreporter român prin zonă, ca să le arate ce pericol îi paște !!! Da ... la Buzău, cum o fi ? ... Ori, mă rog: să zicem la Ploiești sau poate la Târgoviște ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează