INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SPANIA 1-1 FINLANDA

FOTO şi VIDEO Aniversare cu gol » Ramos s-a transformat în cel mai tînar internaţional european care ajunge la 100 de selecţii

FOTO: Reuters +2   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 martie 2013 23:48

Meciul Spaniei contra Finlandei din preliminariile pentru Mondialul din 2014, terminat cu scorul de 1-1 şi arbitrat de românul Ovidiu Haţegan, a fost unul cu adevărat special pentru Sergio Ramos. Fundaşul Realului a bifat meciul cu numărul 100 în tricoul naţionalei Spaniei, cu opt zile înainte de a împlini 27 de ani.


Ramos a aniversat cum se cuvine selecţia cu numărul 100. A marcat un gol în poarta finlandezilor în minutul 49. (Vezi VIDEO)


Fundaşul spaniol s-a transformat în cel mai tînăr internaţional european care ajunge la 100 de partide pentru naţionala ţării sale. Recordul era deţinut de Podoloski, care a jucat meciul cu numărul 100 pentru naţionala Germaniei la 27 de ani si 13 zile.Cel mai tînăr internaţional spaniol cu 100 de meciuri jucate era Fernando Torres, care a atins această cifră după 28 de ani.


Drumul lui Ramos la naţională a început pe 18 martie 2005, debutînd într-o meci contra Chinei la Salamanca. Ziarul Marca a celebrat azi recordul fundaşului madrilen, titrînd pe prima pagină: ”Vinerea lui Ramos”.(Vezi FOTO) Spaniolul este dublu campion european şi campion mondial cu ”La Roja”.

Alte borne reprezentative pentru performanţa lui Sergio Ramos:


- la 27 de ani, idolul său, Paolo Maldini jucase 64 de partide pentru Italia
- la aceeaşi vârstă Beckenbauer avea 61 de meciuri la naţionala Germaniei, Passarella bifase 40 de partide cu Argentina, iar Baresi ajunsese abia la meciul cu numărul 15 pentru Italia
- Carles Puyol, fundaşul central al Barcelonei şi al Spaniei a atins cifra de 100 de meciuri la 34 de ani
- alţi internaţionali spanioli care au 100 de partide la naţională în palmares: Zubizarreta, Raul, Casillas, Xavi Hernandez, Xabi Alonso, Torres şi Puyol

”Tricoul Spaniei înseamnă forţă, dăruire, valori...înseamnă totul” (Sergio Ramos în ziarul Marca)


”Dacă aş putea să şterg o zi din cele petrecute la naţională, ar fi eliminarea contra Franţei la Mondialul din Germania 2006. Era primul meu Mondial şi prima mea partidă mare” (Sergio Ramos într-un interviu acordat înaintea partidei pentru Marca)


”Pe tatăl meu l-am văzut plîngînd de două ori în viaţă. La înmormîntarea bunicii şi atunci cînd am ridicat Cupa Mondială deasupra capului. Cum să nu te emoţioneze astfel de momente?” (Ramos în biografia sa, ”Sergio Ramos.Corazon, Caracter, Pasion”)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gotal
gotal  •  23 Martie 2013, 11:00

De nu iesea prost Valdes castiga Spania.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează