CM 2014  ·  FRANŢA

Inert! » Franţa rămîne fără unul din portarii convocaţi iniţial: Steve Mandanda s-a accidentat!

Mandanda, cu ochii închişi, încă în stare de şoc // Foto: MediafaxFoto/AFP
Mandanda, cu ochii închişi, încă în stare de şoc // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de — Luni, 19 Mai 2014, 00:00

Lovit violent cu genunchiul în cap de Yatabare, goalkeeperul a leşinat. Căpitanul lui OM nu are fractură craniană, dar va fi indisponibil minimum 6 săptămîni.

Spaimă pe "Velodrome", la OM - Guingamp (1-0). În minutul 19, Yatabare, atacantul oaspeţilor, a fost lansat în profunzime, îl avea pe Nkoulou lîngă el, dar Mandanda a ieşit la blocaj, la 11 metri de poartă.

Portarul marseillez n-a mai ajuns la minge, fundaşul său o deviase în corner. Şi n-a mai putut evita un contact extrem de dur cu Yatabare. A fost izbit în frunte cu genunchiul, i-a dat capul pe spate. A rămas întins pe gazon, fără suflare. Avea ochii închişi, nu mai mişca.

Peste 10 secunde KO
Văzîndu-l, Nkoulou a strigat disperat spre medici. Celălalt stoper al alb-albaştrilor, Souleymane Diawara, l-a întors pe spate. De-abia atunci şi-a mişcat mîna dreaptă. Şi-a revenit după mai mult de zece secunde, cînd a apărut lîngă el doctorul Baudot. Care şi-a dat seama instantaneu că, pentru Mandanda, meciul se încheiase. Şi Mondialul, înainte să înceapă.

Înlocuit de Ruffier
Steve a fost transportat imediat la spital, iar RMN-ul a revelat o fisură la prima vertebră cervicală. "Nu mai poate juca la Mondial. Trei săptămîni va purta obligatoriu un guler în jurul gîtului şi va avea apoi nevoie de încă trei săptămîni pentru refacere", a anunţat Baudot.

A fost înlocuit în lotul "cocoşilor" de Stephane Ruffier, portarul lui Saint-Etienne.

"Din fericire, Steve Mandanda nu a suferit nici o leziune neurologică. S-a întors acasă, fiind protejat cu un guler cervical" (Christophe Baudot, medic Marseille)Medicii de la Suceava, indignați că ”suntem puși de conducerea militară să mergem goi prin curte, după ce facem duș”. Ce spune generalul

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1