INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  FRANŢA

Inert! » Franţa rămîne fără unul din portarii convocaţi iniţial: Steve Mandanda s-a accidentat!

Mandanda, cu ochii închişi, încă în stare de şoc // Foto: MediafaxFoto/AFP
Mandanda, cu ochii închişi, încă în stare de şoc // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de - Publicat luni, 19 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 18 mai 2014 22:23

Lovit violent cu genunchiul în cap de Yatabare, goalkeeperul a leşinat. Căpitanul lui OM nu are fractură craniană, dar va fi indisponibil minimum 6 săptămîni.

Spaimă pe "Velodrome", la OM - Guingamp (1-0). În minutul 19, Yatabare, atacantul oaspeţilor, a fost lansat în profunzime, îl avea pe Nkoulou lîngă el, dar Mandanda a ieşit la blocaj, la 11 metri de poartă.

Portarul marseillez n-a mai ajuns la minge, fundaşul său o deviase în corner. Şi n-a mai putut evita un contact extrem de dur cu Yatabare. A fost izbit în frunte cu genunchiul, i-a dat capul pe spate. A rămas întins pe gazon, fără suflare. Avea ochii închişi, nu mai mişca.

Peste 10 secunde KO
Văzîndu-l, Nkoulou a strigat disperat spre medici. Celălalt stoper al alb-albaştrilor, Souleymane Diawara, l-a întors pe spate. De-abia atunci şi-a mişcat mîna dreaptă. Şi-a revenit după mai mult de zece secunde, cînd a apărut lîngă el doctorul Baudot. Care şi-a dat seama instantaneu că, pentru Mandanda, meciul se încheiase. Şi Mondialul, înainte să înceapă.

Înlocuit de Ruffier
Steve a fost transportat imediat la spital, iar RMN-ul a revelat o fisură la prima vertebră cervicală. "Nu mai poate juca la Mondial. Trei săptămîni va purta obligatoriu un guler în jurul gîtului şi va avea apoi nevoie de încă trei săptămîni pentru refacere", a anunţat Baudot.

A fost înlocuit în lotul "cocoşilor" de Stephane Ruffier, portarul lui Saint-Etienne.

"Din fericire, Steve Mandanda nu a suferit nici o leziune neurologică. S-a întors acasă, fiind protejat cu un guler cervical" (Christophe Baudot, medic Marseille)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează