INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CM BRAZILIA 2014

Interzis la "galbene"! » Arbitrii au fost instruiţi să ofere cît mai greu avertismente la Mondial

Articol de - Publicat marti, 08 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 07 iulie 2014 23:13

Nemţii de la Bild au găsit vinovatul pentru numeroasele accidentări de la CM: "Massimo Busacca le-a cerut arbitrilor de la Mondial să arate cît mai greu cartonaşe galbene".

Publicaţia germană a venit cu o informaţie ce îl pune în centrul criticilor pe şeful arbitrilor, elveţianul Massimo Busacca, 45 de ani. Potrivit nemţilor, înaintea CM, oficialul le-a cerut insistent celor 25 de arbitri ce au oficiat la această competiţie să scoată cît mai greu cartonaşele galbene şi asta ar fi dus la incidente grave, cum ar fi accidentarea brazilianului Neymar în meciul împotriva Columbiei.

În cazul în care "oamenii în negru" nu s-ar fi supus acestor cereri ale lui Busacca, aceştia urmau să fie penalizaţi, intrînd pe lista neagră a elveţianului şi nu mai erau delegaţi la nici un meci din competiţie.

Rezultatul deciziei de a nu-i penaliza drastic pe jucători? Aceştia nu i-au mai luat în serios pe "centrali" şi s-a ajuns la cazuri extreme: faultul lui Zuniga asupra lui Neymar, la care arbitrul a lăsat jocul să continue, sau doar "galben" la intrarea prin care Matuidi i-a provocat fractură de tibie şi peroneu lui Onazi.

4 cartonaşe galbene au fost arătate în urma celor 54 de faulturi de la meciul Brazilia - Columbia

2.8 cartonaşe galbene pe meci au fost arătate în Brazilia, cea mai mică medie din ultimii 28 de ani

"Ştacheta pentru cartonaşe este prea ridicată! FIFA este responsabilă pentru ceea ce i s-a întîmplat lui Neymar" ( Urs Meier, fost arbitru)

625155-cartonase-mondial.jpg

Intră pe MONDIAL GSP.RO: meciuri LIVE, infografii spectaculoase, statistici real-time!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează