INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ARBITRAJ

Italia finalistă doar cu arbitrul! » Nicola Rizzoli are mari şanse să fluiere duminică ultimul act de pe Maracana

Nicola Rizzoli îl avertizează intransigent pe belgianul Biglia în
Nicola Rizzoli îl avertizează intransigent pe belgianul Biglia în "sfertul" cîștigat de Argentina // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 09 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 iulie 2014 01:55

Încă doi "centrali" sînt în vizorul FIFA, portughezul Pedro Proenca şi uzbekul Ravşan Irmatov, îmbinînd criteriul valoric cu cel al neutralităţii.

Italia a plecat acasă devreme, pentru al doilea Mondial consecutiv, după faza grupelor, la fel antrenorii Capello şi Zaccheroni cu selecţionatele Rusiei şi Japoniei. Mai speră s-ajungă în finală însă doar cu arbitrii.

Brigada condusă de Nicola Rizzoli are mari şanse să fluiere duminică ultimul act pe Maracana. Mai ales după ce turcul Cuneyt Cakîr a fost delegat diseară la a doua semifinală, Argentina - Olanda.

Dacă FIFA pune pe prim-plan criteriul valoric, atunci Rizzoli s-ar bate cu portughezul Pedro Proenca. Variabile decisive sînt echipele ce se vor califica.

Prezenţa Argentinei în marea finală l-ar dezavantaja pe italian, care a oficiat deja de două ori la jocurile "pumelor", cu Nigeria şi Belgia. După cum accesul Olandei în meciul pentru trofeu ar fi defavorabil lusitanului, cu prestaţie criticată în "optimea" cu Mexic.

O alegere neutră e uzbekul Ravşan Irmatov, arbitrul cu cele mai multe meciuri la CM din istorie. Iar a patra soluţie, brazilianul Sandro Ricci, menţinut în lotul de 15, depindea de rezultatul primei semifinale.

9 cartonaşe galbene a acordat Rizzoli în cele 3 meciuri conduse la CM, Spania - Olanda 1-5, Nigeria - Argentina 2-3 şi Argentina - Belgia 1-0

Nu rata secţiunea specială a Mondialului: rezultate, infografii, statistici, comentarii live!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
blackknight
blackknight  •  09 Iulie 2014, 12:31

deci ala care a facut praf spania-olanda (greseli penibile: nu l-a eliminat pe atacantu spaniol, nu a acordat fault la portar la golu 3 si altele) e cea mai buna alegere pentur finala?!?!?!?! daca asta arbitreaza finala imi este teama de ce va iesi la meci...

bobinatul
bobinatul  •  09 Iulie 2014, 11:10

Cred ca Rizolli e cea mai buna alegere. Clar peste Ricci. Uzbekul mi-a placut cum a arbitrat...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează