CM 2014  ·  GERMANIA - ARGENTINA, AZI, ORA 22:00, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Italianul Nicola Rizzoli e pregătit pentru finala Cupei Mondiale: "Un vis de 20 de ani"

Rizzoli (dreapta), discutînd cu Messi lîngă accidentatul Biglia, în
Rizzoli (dreapta), discutînd cu Messi lîngă accidentatul Biglia, în "sfertul" cu Belgia // Foto: Reuters

Articol de — Duminica, 13 Iulie 2014, 00:00

"E vîrful carierei mele", spunea Rizzoli anul trecut, după Bayern - Dortmund 2-1. "Vreau să fiu cel mai bun om pe Maracana", afirmă el acum. E al 3-lea arbitru italian în finală. Primii doi au fost Gonella (1978) şi Collina (2002).

Gazzetta dello Sport anunţă eliberată: "Italia e în finală. Rizzoli!". Squadra s-a întors acasă după grupe, dar Nicola Rizzoli a rămas în competiţie pînă la capăt. El va fi arbitrul finalei, depăşindu-i pe ultimii metri pe Pedro Proenca şi Ravşan Irmatov.

Potrivit Gazzettei, uzbecul ar fi avut şanse mari să conducă marele meci de azi, dar argentinienii, nemulţumiţi de Irmatov în 2010, la acel 0-4 de coşmar cu nemţii din "sferturile" CM, au făcut presiuni la FIFA şi au scăpat de "fluieraşul" din Taşkent.

Rizzoli spunea în 2013, după finala Ligii, Bayern - Dortmund, 2-1 pe Wembley, că "acesta este vîrful carierei mele". Acum, aflînd că Massimo Busacca l-a ales pe el, bolognezul în vîrstă de 42 de ani exclamă: "Finala Mondialului pe Maracana? Nu există nimic mai frumos! E maximum la care poţi visa! De douăzeci de ani muncesc pentru acest vis".

Nicola, care îi arbitrează pe argentinieni a 3-a oară la turneul din Brazilia, este al treilea italian în finală. Primii au fost Sergio Gonella, în 1978, şi Pierluigi Collina, în 2002.

"Încă un european arbitrează finala, după englezul Webb, în 2010? Nu e important continentul, contează numai valoarea" (Massimo Busacca, şeful Comisiei de Arbitri FIFA)

Meciurile lui Rizzoli
13 iunie: Spania - Olanda 1-5 (grupe)
25 iunie: Nigeria - Argentina 2-3 (grupe)
5 iulie: Argentina - Belgia 1-0 ("sferturi")Doi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (1)

steaua1986forever  •  13 Iulie 2014, 10:14

Dupa ce fifa a 'globalizat' inclusiv meseria de arbitru, avand in meciuri importante tot felul de indivizi din tari cu fotbal de nivel amator, au reusit 'performanta' ca in finala mica sa bage iar un arbitru venit in Brazilia ca la carnaval. Algerianul Djamel Haimoudi a reusit sa arate ca nu are treaba cu fotbalul, macar finala "mare" sa nu fie strica de un arbitru de prin Burkina Fasso. P.S Nu zic ca rezultatul jocului a fost influentat de penibilul din Algeria, oricum Olanda ar fi batut si cu un arbitru de marca, insa au fost greseli care nu ar trebui sa existe la nivelul asta.

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - St. Pauli

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Freiburg - Monchengladbach

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×