INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SUA - GERMANIA, JOI, 19:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Jurgen Klinsmann se jură că SUA şi Germania nu vor juca la egal: ”Amical?! Business time!”

Articol de - Publicat marti, 24 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 24 iunie 2014 00:53

Americanii şi nemţii se califică împreună în ”optimi” dacă remizează în meciul direct de joi. Indiferent ce fac Portugalia şi Ghana în cealaltă partidă

Americanii au ratat duminică noapte la mustaţă calificarea în "optimile" Mondialului. Portughezul Varela a egalat la doi în ultimul minut al prelungirilor şi le-a stricat petrecerea. Iar acum ar trebui să aibă o adevărată finală cu Germania. Oare?

Ambele echipe au selecţioneri nemţi, Jurgen Klinsmann, respectiv Joachim Low. Prieteni buni din vremea Mondialului 2006, cînd făceau pereche pe banca Germaniei. Fiecare a strîns cîte 4 puncte în clasamentul grupei G, iar un egal i-ar califica pe amîndoi în " optimi", indiferent ce fac Portugalia (1p) şi Ghana (1p) în cealaltă partidă.

Klinsmann însă nici nu vrea să audă de vreun "amical", joi, la Recife: "Jogi n-o să mă contacteze sigur şi nici eu nu-l sun. Acum e business time!". Totuşi! Un pact de neagresiune a existat şi la CM 1982, între Germania şi Austria: "Au trecut mulţi ani de atunci. Pentru noi e de neconceput aşa ceva. America joacă întotdeauna la victorie".

2 ani i-a fost Low secund lui Klinsmann la naţionala Germaniei (2004-2006)

Ghana, gata de blaturi
Reporteri sub acoperire ai ziarului britanic Daily Telegraph au negociat cu preşedintele federaţiei ghaneze, Kwesi Nyantakyi, blătuirea următoarelor amicale ale "Black Stars". Preţul: 170.000 de dolari de partidă. Nyantakyi a fost de acord să semneze chiar un contract cu o reţea ilegală de pariuri, ce urma să se ocupe de "organizarea" testelor din august şi decembrie ale Ghanei, inclusiv de obţinerea unor arbitri corupţi.

Redescoperirea Americii
Curentul de simpatie care cuprinde Team USA la aceste Mondiale a făcut presa americană că scoată la iveală cîteva secrete despre această formaţie:
- Graham Zusi are o diplomă în criminalistică şi a făcut cursuri de contraterorism
- Tim Howard, 35 de ani, suferă de sindromul Tourette şi a devenit al 15-lea jucător al SUA care are 100 de selecţii la echipa naţională
- Geoff Cameron este obsedat de ordine şi curăţenie. Prietenii spun că este aproape bolnav, el zice doar că este organizat. Nu poate gîndi limpede dacă nu este totul în ordine în jurul său.
- Jermaine Jones, Fabian Johnson, Timmy Chandler, John Anthony Brooks şi Julian Green sînt toţi jumătate nemţi, crescuţi în Germania. De fapt, engleza este a doua lor limbă.

Secţiune specială dedicată Cupei Mondiale! Toate statisticile, infografiile şi meciurile din Brazilia sînt aici!

COREEA DE SUD - ALGERIA 2-4
"Totul e posibil cu Rusia"
Selecţionerul Algeriei, Vahid Halilhodzici, era în al nouălea cer după victoria în faţa sud-coreenilor: "Dedic acest succes suporterilor şi poporului algerian, care-l aşteaptă de 32 de ani!". Şi se declară "pregătit" pentru turnirul cu Rusia, din ultima etapă: "Va fi un adevărat baraj. Totul e posibil". Africanii s-ar putea califica şi cu o remiză, dacă sud-coreenii nu fac scor cu Belgia.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
helioglobalus
helioglobalus  •  25 Iunie 2014, 11:05
Postat de bobinatul pe 24 Iunie 2014, 11:09

Esti total pe langa. Hai sa punem un pariu ca meciul nu se termina egal? Cred ca germanii si americanii sunt sigurele natiuni din lume care nu ar face asa ceva. Poate Olanda si Japonia ar mai intra pe lista asta...

arbitrul din deschidere a fost o mizerie de japonez, m-a uns la inimă Columbia aseară...

4patraulea
4patraulea  •  24 Iunie 2014, 13:17

egal, neegal, tot germania si sua se califica, pai logic, chiar credeti ca bate ghana portugalia cu peste doua goluri diferenta, sau portugalia face scor de maidan cu ghana?!!!

maianimalule
maianimalule  •  24 Iunie 2014, 12:37
Postat de lord_of_the_drinks pe 24 Iunie 2014, 09:58

Cu nemtii nu sunt sigur. Si Euro 2000 am fost in aceeasi situatie. Noi am avut meci cu Anglia in timp ce nemtii au avut meci cu Portugalia. Un egal le calfica pe ambele, dar cu toate astea, nemtii i-u batut la scor, iar noi pe Englezi si am mers in optimi

esti pe aproape...nemtii au fost in grupa cu noi la EURO2000 ..dar cam atat :))))))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează