INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  TOP 5 STADIOANE CM 2014 / EPISODUL 1

Mitul ocrotit de Crist » Analiza celui mai cunoscut stadion din lume: Maracana

Estadio do Maracana, cunoscut şi ca
Estadio do Maracana, cunoscut şi ca "Mario Filho" (renumit jurnalist sportiv şi scriitor brazilian), alături de Cristo Redentor: două embleme ale oraşului Rio // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 24 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 martie 2014 00:11

Maracana, un monument în lumea fotbalului, străluceşte la Rio în aşteptarea Mondialului. Pentru jucători, acesta este stadionul ideal. Statuia Mîntuitorului îl protejează din înălţimile metropolei carioca.

Privit de sus, de pe muntele Corcovado, Maracana pare o farfurie zburătoare gata să-şi ia zborul spre Copa do Mundo 2014. Cel mai faimos stadion al lumii nu mai are 200.000 de locuri, ca în iulie 1950, la prima sa finală de Mondial, ci numai 79.000, dar sclipeşte acum, după renovare.

O renovare ce a adus două mari schimbări spectaculoasei arene carioca:
- Vechiul acoperiş, din beton, a fost înlocuit cu o copertină specială, realizată dintr-o membrană din fibră de sticlă îmbrăcată în teflon

- Tribunele nu mai sînt împărţite pe două inele, ca înainte. Iar arhitecţii au recurs la un truc interesant: au redat culorile steagului brazilian, îmbinînd ingenios albastrul, galbenul şi albul scaunelor cu verdele gazonului.

Pentru jucătorii din Ţara Cafelei, acesta este stadionul ideal. Casa spirituală a fotbalului.

265 de milioane de euro a costat renovarea lui Estadio do Maracana

9,4 este nota primită de Maracana, faimoasa arenă a metropolei carioca

7 meciuri de la turneul final CM 2014 se vor juca la Rio, pe Maracana

"Maracana e unul dintre cele mai frumoase stadioane din lume, o arenă plină de istorie, care arată minunat după renovare. Va fi cu totul special la Mondial" ( Rafa Nadal, tenis, numărul 1 ATP)

"Maracana fascinează în acelaşi timp jucătorii şi spectatorii. Cînd vorbim de fotbal în Brazilia, imposibil să uiţi de Maracana. Un monument" (Sepp Blatter, preşedinte FIFA)

"Ne temeam că, după renovare, Maracana nu va mai fi Maracana, îşi va pierde spiritul, dar am descoperit Maracana dintotdeauna. Şi sîntem fericiţi" (Fan brazilian)

Maracana la CM 2014
Grupe
15 iunie: Argentina - Bosnia (F)
18 iunie: Spania - Chile (B)
22 iunie: Belgia - Rusia (H)
25 iunie: Ecuador - Franţa (E)
28 iunie: Optimi de finală
4 iulie: Sferturi de finală
13 iulie: Finală

610279-structura-maracana.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
meka
meka  •  24 Martie 2014, 20:59

:)))

lord_of_the_drinks
lord_of_the_drinks  •  24 Martie 2014, 13:35

Olteanu' praz viseaza.

th3dog
th3dog  •  24 Martie 2014, 13:08

cica stadion decent... oltene, voi va desfiintati si visati la stadioane ca Maracana? :)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează