INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BALONUL DE AUR LA CM 2014

Motivele pentru care Lionel Messi a primit Balonul de Aur la CM 2014! » Gerard Houllier, unul dintre cei care l-au votat pe argentinian, explică

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 19 iulie 2014 12:14

Gerard Houllier, 66 ani, membru în Comitetul Tehnic al FIFA, a explicat decizia celor 13 membri care l-au votat pe Lionel Messi ca fiind cel mai bun fotbalist de la CM 2014.


"Înţeleg că decizia a surprins, pentru că toţi îşi amintesc repriza a doua făcută de Messi în finala cu Germania. Noi, cei din Comisie, am analizat toate partidele şi am considerat că el a fost cel mai important jucător pentru echipa sa. A disputat finala, una dintre condiţiile pentru a spera la acest trofeu.

Messi a fost mai mult decît decisiv în primele patru meciuri de la Mondial. În semifinala cu Olanda a transformat primul penalty. Analiza ţine cont şi de faptul că Messi a fost căpitan al unei echipe unite, o echipă ai cărei fotbalişti au jucat bine împreună. E ceva ce nu mai văzuserăm de foarte mult timp la naţionala Argentinei. Messi a fost mai mult decît cheia naţionalei sale. Pentru mine, el merită din plin acest Balon de Aur primit, şi-a dus echipa în finală".

Cine sînt cei 13 oameni care l-au ales pe Lionel Messi drept cel mai bun jucător de la Mondial!

Gerard Houllier a antrenat de-a lungul timpului PSG, Liverpool, Olympique Lyon şi Aston Villa. La nivel de naţională, a pregătit prima reprezentativă a Franţei, dar şi pe cele de U18 şi U20.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
laventa
laventa  •  20 Iulie 2014, 19:35
Postat de bamse1901 pe 19 Iulie 2014, 18:50

e si asta o varianta dar tot nu-l intrece pe Rodriguez

Rodriguez e foarte talentat...dar nu-l comparati cu messi...am mai auzit comparatii de genul bale-cr ronaldo sau cu messi....ati innebunit ,.....messi joaca fotbal de clasa mondiala de peste 7 ANI ...reveniti-va si nu va mai lasati surprinsi de situatii gen spontaneitate sau prezent...luati si cantariti TOTUL

vioadi
vioadi  •  20 Iulie 2014, 14:12

Nu a fost votat omul Messi ci ideea Messi, asta trebuia sa se precizeze de catre marii jurnalisti din lumea intreaga. Imi amintesc cum acum cativa ani toata presa era la piciorele de aur ale lui, iar acum ajungem sa apreciem un automatism (vezi meciurile Germaniei, care daca intalnea Italia sigur nu trecea mai departe, dar ajutata de un arbitru de talie mondiala arbitrand in stilul corporatist al FIFA) pe cand "fotbalul" (deoarece la ceea ce se joaca acum nu mai avem acest joc) este trecut pe plan secund. Marele antrenor francez remarca foarte clar rolul pe care l-a avut acest jucator fabulos n cadrul echipei sale, imaginati-va daca arbitrul era corect ce s-ar fi scris acum &quo

adyqip
adyqip  •  20 Iulie 2014, 12:00
Postat de totdd pe 19 Iulie 2014, 15:23

uite ma cine ti a ales idolul. un francez si un spaniol. in rest un argentinian de al lui messi si tari din lumea a treia, incluziv mega specialistul lupescu. messi e marketing...atat. in afara de meciurile din grupe in care a inscris dar nu a jucat nimic.....in restul nici nu a inscris,nici nu a jucat nimic Gérard Houllier (Franţa) Ginés Meléndez (Spania) Gabriel Humberto Calderón (Argentina) Raul Arias (Mexic) Ricki Herbert (Noua Zeelandă) M. Abdel Hussein (Sudan) Kwok Ka Ming (Hong Kong) Ionuţ Lupescu (România) Tsuneyasu Miyamoto (Japonia) Sunday Oliseh (Nigeria) Mixu Paatelainen (Finlanda) Jaime Rodriguez (El Salvador) Theodore Whitmore (Jamaica)

tu poti face ca el (messi) ?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează