INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ALGERIA 2-1 D.PREL./

Noul Franz Beckenbauer » Manuel Neuer a fost doi într-unul cu Algeria: portar şi la nevoie libero

Articol de - Publicat miercuri, 02 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 iulie 2014 13:29

”Poate Kaiser Franz să fi fost mai bun ca Manuel”, mărturisea imediat după meci antrenorul de portari al nemţilor, Andreas Kopke


Fişa postului lui Manuel Neuer s-a extins, contra Algeriei, cu încă un job. Şi sună cam aşa: de meserie portar, la nevoie şi libero. Adevărul este că, luni seară, goalkeeperul Germaniei a fost mai mult libero.

Ori de cîte ori apărătorii din faţa sa erau depăşiţi de agilii africani, şi au fost destule cazuri, apărea el. Salvator. Cu piciorul, cu capul, riscînd chiar să se accidenteze, Neuer a fost noul Beckenbauer al Germaniei. Inclusiv lansările sale către atacanţi - Schurrle era cît pe ce să marcheze - au amintit de fostul campion mondial din 1974.

Antrenorul portarilor nemţi, Andreas Kopke, n-a ezitat să-l compare cu Kaiserul: "Poate Franz să fi fost mai bun ca Manuel în această seară. Poate!". Iar fostul internaţional Christoph Metzelder, fundaş central de meserie, e convins că "Neuer ar face o figură foarte bună ca stoper".


19 contacte cu balonul în afara careului mare a avut Neuer contra Algeriei. Record pentru un portar


"Ăsta e jocul meu. Sînt un portar ofensiv. Nu mi-e frică să ies pentru că nu mă gîndesc la accidentări. Altfel aş rămîne pe linie"
Manuel Neuer, portar Germania

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
bamse1901
bamse1901  •  02 Iulie 2014, 18:56

nu au stiut algerienii sa profite de acele iesiri. Hagi stie cum

Vezi toate comentariile (1)
Comentează