INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CM 2014

Poarta spre Mondial e plină de moloz! » Brazilia are şi acum 11 aeroporturi în renovare: mai sînt doar 8 zile pînă la turneul final

Nu există nici o alee terminată la aeroportul din Belo Horizonte. N-ai alternativă!
Nu există nici o alee terminată la aeroportul din Belo Horizonte. N-ai alternativă!

Articol de - Publicat miercuri, 04 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 03 iunie 2014 21:53

În noile terminale, stai la coadă alături de muncitori. Afară, găseşti camioane, tractoare şi, cînd plouă, mult noroi.

Brazilienii au intrat în panică. Mondialul vine peste ei, nu mai au timp să termine lucrările. Aeroporturile sînt în mare întîrziere. Şi nu sînt puţine. 11 oraşe-gazdă nu vor avea "porţile de intrare" gata pînă pe 12 iunie, cînd începe competiţia.

La Confines, lîngă Belo Horizonte, ieşi din terminal, "unde găseşti praf, zgomot, miros de clei, şi bare de lemn şi fier aruncate pe jos" (O Globo) şi intri direct în şantier.

Tragi trolerul printre schele, moloz şi garduri care împrejmuiesc construcţii de-abia ridicate. "Dacă plouă, mergi prin noroi pînă la glezne", dezvăluie cotidianul brazilian.

La Manaus, părăseşti avionul pentru a descoperi un terminal plin de muncitori şi schele. Afară, în jurul aeroportului, zeci de tractoare şi camioane.

La Porto Alegre, "noul terminal va fi finalizat de-abia în 2016". Iar la Recife, "boarding-ul se face de pe platforme încropite din bucăţi de plastic, metal şi lemn".

Mai sînt doar 8 zile pînă la start. Ceasul bate, tic-tac, tic-tac, însă multe proiecte nu vor fi încheiate nici în 2020.

"Nici David Copperfield nu poate salva această situaţie, nu vom termina lucrările. Doamne, ajută-ne!" (Francisco Araujo, inginer brazilian)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează