INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  STADION

Pompierii nu garantează! » Fani în pericol! O tribună a arenei Corinthians nu îndeplineşte condiţiile de securitate

Tribuna improvizată e încă la stadiul de șantier // Foto: Reuters
Tribuna improvizată e încă la stadiul de șantier // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 12 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 12 iunie 2014 16:55

Nimeni nu ştie, deocamdată, unde vor fi plasaţi în cele din urmă suporterii care ar trebui să ocupe cele 20.000 de locuri ale peluzei construite din schele.

Şeful statului, Dilma Rouseff, n-are nici o îndoială: "Brazilia e pregătită şi se află deja pe teren!". Poate Selecao. Pentru că altfel e jale. Pe Dilma o contrazice chiar arena Corinthians, din Sao Paulo, care va găzdui diseară festivitatea şi meciul de deschidere a turneului final, Brazilia - Croaţia (23:00, TVR 1).

Mai ales una dintre tribune, improvizată din schele, le dă bătăi de cap organizatorilor. Duminică, la ultimul test efectuat, aceasta a rămas goală: 20.000 de locuri libere! Iar pompierii locali n-au vrut să semneze documentele prin care garantează securitatea acesteia!

O zi mai tîrziu, specialiştii FIFA i-au testat din nou rezistenţa, cu o maşinărie specială, dar nu s-a luat nici o decizie. Ce se va întîmpla azi cu cei 20.000 de suporteri care ar trebui să ia loc acolo nimeni nu ştie.

Copertină distrusă de macara
Arena Corinthians a suferit daune importante în noiembrie 2013. Atunci, o macara s-a prăbuşit peste copertină şi doi oamenii şi-au pierdut viaţa. Programată pentru luna decembrie, inaugurarea stadionului s-a amînat pînă-n aprilie anul acesta.

320 de milioane de euro a costat arena Corinthians din Sao Paulo

61.000 de locuri are stadionul care va găzdui azi deschiderea CM 2014

"Criticii Mondialului au fost învinşi prin munca asiduă şi determinarea poporului brazilian, care n-a precupeţit nici un efort" (Dilma Rouseff, preşedintele Braziliei)

Accesează AICI secţiunea specială dedicată Mondialului! Ai toate informaţiile: program, echipe, meciuri în timp real, clasamente, statistici, arbitri, stadioane!

ALTE ŞTIRI DE LA MONDIAL:

I-a murit nepotul!
Lovitură grea pentru selecţionerul brazilian Luiz Felipe Scolari înaintea meciului cu Croaţia. Nepotul său, omul de afaceri Tarcisio Joao Schneider (49 de ani), şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care se afla a intrat în coliziune cu un autocamion.

J-Lo vine!
Jennifer Lopez nu va lipsi pînă la urmă de la festivitatea de deschidere, aşa cum anunţase în week-end. Cîntăreaţa latino şi-a rezolvat toate problemele legate de program şi va cînta imnul Mondialului, "We are one", alături de rapperul americano-cubanez Pitbull şi de cîntăreaţa locală Claudia Leitte.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
brigadierul
brigadierul  •  12 Iunie 2014, 10:40

Pai atunci putem organiza si noi romanii un turneu final pentru ca suntem artisti la improvizatii. O tribuna din băligar,o peliza din stuf...etc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează