INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SCHIMBARE

Şeful FIFA nu mai vrea baraje pentru calificarea la CM: "Trebuie altceva!" Ce propune

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 noiembrie 2013 14:16

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, nu apreciează sistemul actual cu baraje pentru calificarea la Cupa Mondială şi consideră că ar trebui găsită o soluţie pentru ca echipele să fie calificate în urma partidelor din grupele preliminare.

"Barajele sînt o sursă de pasiune, de emoţie, de dramă, în condiţiile în care sînt eliminate echipe după două meciuri. Cred că este bine pentru televiziune, pentru spectacol, dar ar trebui să încercăm să găsim o soluţie ca la finalul preliminariilor formaţiile să fie eliminate sau calificate, dar fără baraje.

Bineînţeles, aceste baraje oferă un plus de intensitate, dar e dificil pentru echipele care sînt eliminate în acest fel", a declarat Blatter, conform Mediafax.

România va întîlni la baraj Grecia, pe 15 şi 19 noiembrie.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  29 Noiembrie 2013, 16:01

Fotbalul sa comercializat foarte mult si de aceeia calitatea lasa de dorit,ca sa nu mai vorbim de faptul ca am fost pe stadioane si am vazut cu ochii mei la diferite meciuri scaune goale......la un C.M. de fotbal! P.S. Solutia este,maxim 20 de echipe,impartite in 4 grupe,merg mai departe primele 2 clasate in grupa,apoi se poate joaca ceva sistem 1A/2B, 1B/2A, 1C/2D, 1D/2C.

cris4co
cris4co  •  07 Noiembrie 2013, 00:11

STEAUA STEAUA STEAUA STEAUA STEAUA STEAUA STEAUA

brto
brto  •  06 Noiembrie 2013, 19:03

Este o idee mai mult decat greu de pus in practica, Oceania are 0,5 echipe, America de Sud 4,5, Asia 4,5 si America de Nord si Centrala 3,5 , iar asta ar insemna Oceania sa aiba 1 echipa in detrimentul unei confederatii, probabil America de Nord sau de Sud, iar Asia sa aiba 5, tot in detrimentul uneia dintre cele enumerate anterior. E foarte greu sa aplici asta, iar un CM cu 48 de echipe ar fi aproape imposibil de organizat, ar fi 12 grupe de 4 echipe, si ar fi cu 16imi, primele 2 calificate direct si cele mai bune 8 locuri 3 din 12 la fel se duc mai departe, insa pentru tara/tarile organizatoare ar fi un fiasco, poate doar Germania, Anglia, Franta, Italia, Spania sa organizeze asa turneu.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează