INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  OLANDA - ARGENTINA

Tribut pentru Alfredo Di Stefano » Moment de reculegere în memoria fostului mare fotbalist

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 iulie 2014 23:05

Înainte de startul semifinalei Cupei Mondiale dintre Olanda şi Argentina s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist Alfredo Di Stefano.
"Un moment de reculegere va fi ţinut înaintea meciului în memoria lui Di Stefano şi o fotografie cu acesta va fi proiectată pe ecranul de pe stadion. De asemenea, jucătorii Argentinei vor evolua cu banderole negre", anunţase FIFA înainte de startul partidei. Jucătorii sud-americani au intrat pe teren purtînd banderole negre.

Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, a încetat din viaţă, luni, la spitalul Gregorio Maranon din Madrid, la vîrsta de 88 de ani. Alfredo Di Stefano era internat în spital de sîmbătă, după ce a suferit un stop cardiac la ieşirea dintr-un local aflat în apropierea arenei Santiago Bernabeu.

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din "echipa de aur" a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, cînd spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division. Ca internaţional, Di Stefano a jucat şase meciuri pentru Argentina şi 31 pentru Spania.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bamse1901
bamse1901  •  10 Iulie 2014, 12:52

R.I.P.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează