INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  TURCIA - UNGARIA 1-1

Turcia te face să-ţi cedeze inima! » Un fost internaţional turc a suferit un infarct miocardic acut în timp ce vedea partida cu Ungaria

Fatih Akyel, sprintînd irezistibil în faţa lui Roberto Carlos în semifinala CM 2002 cu Brazilia //  Foto: Reuters +1   FOTO
Fatih Akyel, sprintînd irezistibil în faţa lui Roberto Carlos în semifinala CM 2002 cu Brazilia // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 martie 2013 22:16

În vîrstă de 35 de ani, fostul coleg al lui Hagi şi Popescu la Galata lui Lucescu a fost resuscitat marţi noapte şi operat apoi la un spital din Istanbul. A scăpat ca prin minune.

Fatih Akyel are 35 de ani şi s-a retras în 2010, însă rămîne în sufletul fanilor turci. Pentru cele 7 sezoane jucate la Galatasaray şi Fenerbahce, pentru Supercupa Europei (2000) şi "sfertul" de Ligă cu Real Madrid alături de Hagi şi Popescu la Galata lui Mircea Lucescu (2001). Dar mai ales pentru semifinala cu Brazilia (0-1) şi bronzul cucerit cu "naţionala" Semilunii la Mondialul din 2002. Un fundaş dreapta solid, excelent defensiv şi mereu gata să se lanseze în atac.

S-a prăbuşit cînd a egalat Bode
El, Fatih Akyel, era marţi seară în faţa televizorului. Se agita văzînd că turcii lui, Arda, Burak şi Umut, se întrec în ratări şi că nu reuşesc să înscrie. Apoi, Burak a deschis scorul, iar Fatih s-a aruncat în genunchi în casă. Opt minute mai tîrziu, Bode a egalat şi Fatih a cedat. Fostul apărător s-a prăbuşit lîngă fotoliu. Inima i s-a oprit 90 de secunde, dar a avut zile. Alarmaţi de iubita acestuia, paramedicii au sosit rapid şi l-au resuscitat, readucîndu-l la viaţă.

Angioplastie de urgenţă
A fost transportat la International Hospital din Istanbul, profesorii realizînd imediat ce se întîmplase: victima suferise un infarct miocardic acut, de aceea era nevoie neapărat de o intervenţie chirurgicală de urgenţă. A fost supus unei angioplastii coronariene şi Fatih a scăpat. Aseară era încă la terapie intensivă, însă depăşise momentele critice.

Totul din cauza unui meci al "naţionalei" Turciei.

8 trofee a cucerit Fatih Akyel cu Galatasaray între 1996 şi 2000, inclusiv Cupa UEFA şi Supercupa Europei, ambele în 2000

ALTE ŞTIRI DESPRE TURCIA:

Abdullah demis şi înlocuit cu Ertugrul?
După ce şansele Turciei de a prinde locul 2 şi barajul la CM s-au diminuat la maximum, Abdullah Avci şi-ar putea pierde în această vară postul de selecţioner. Zvon care circulă tot mai insistent la Istanbul. Iar pe 10 septembrie, este posibil ca "ienicerii" să vină la Bucureşti cu Ertugrul Saglam antrenor. În vîrstă de 43 de ani, acesta a fost un jucător emblematic la Beşiktaş, echipă pe care a şi pregătit-o în 2007-2008. Presa turcă cere demisia şi preşedintelui federaţiei, Yildirim Demiroren: "Să-ţi faci bagajele şi să pleci!".

Arda: "Nu a fost ghinion, ci nepricepere"
Într-o declaraţie dură dată imediat după 1-1 cu Ungaria, Arda Turan, căpitanul Turciei, acceptă că "nu mai avem ce face. Este aproape imposibil să ne mai calificăm. Îmi cer iertare poporului turc. Sînt distrus psihic". Mijlocaşul lui Atletico Madrid s-a plîns că "dacă nu cîştigi acasă n-ai cum să ajungi la Mondial. Acest rezultat n-are legătură cu ghinionul, ci cu nepriceperea. N-am putut să dăm gol din faţa porţii. Iar cînd am marcat, am fost egalaţi imediat".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
grande.balaci
grande.balaci  •  28 Martie 2013, 10:48

un caz fericit,sunt multi altii in situatia lui dar fara notorietatea turcului,vre-o 1%cred ca sunt romani!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează