INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  TURCIA - OLANDA, MARŢI, 21:00

Turcii speră să se califice la baraj marţi, în prima zi de Kurban Bayram: "Să sacrificăm Olanda!"

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2013 21:05

Terim şi ienicerii Semilunii ştiu că 75 de milioane de turci aşteaptă startul petrecerii de pe "Şukru Saracoglu". " Olanda va fi mielul nostru de sacrificiu", anunţă Fotomac

Marţi, ce zi pentru turci! Pot să se califice la baraj, dacă-i înving pe olandezi şi îi depăşesc pe "tricolori" la golaveraj, chiar în prima zi de Kurban Bayram, "sărbătoarea sacrificiului" în lumea musulmană. O ţară întreagă e în spatele "naţionalei".

La Istanbul, nu se vorbeşte decît de renaşterea ce a urmat întoarcerii lui Fatih Terim. În urmă cu o lună şi jumătate, 95 la sută dintre fani nu mai credeau că vor atinge locul 2. Acum, 75 la sută ar paria pe selecţionata lor.

"Românii nu vor face scor cu estonii"
Iar ziariştii îi susţin frenetic pe alb-roşii. "Să sacrificăm Olanda şi să începem bairamul! 75 de milioane de turci aşteaptă un semn de la cei 50.000 de suporteri de pe «Şukru Saracoglu»", exclamă Fanatik. În timp ce Milliyet are în faţă "scenariul unui film turcesc de odinioară: "Dragoste, speranţă, emoţie, curaj, acesta e sfîrşitul campaniei spre Mondialul brazilian. De-am avea şi şansa pe care o aşteptăm pentru un final triumfător!".

Ienicerii lui Terim au depăşit Estonia, 2-0 la Tallinn, "şi acum nu trebuie decît să batem Olanda", încheie Fanatik. "Românii nu vor face scor cu estonii, noi vom juca barajul".

Omagiu profetului Ibrahim
Kurban Bayram (în turcă) sau Eid al-Adha (în arabă), supranumită "sărbătoarea sacrificiului", este celebrată de musulmanii din lumea întreagă. Un omagiu adus profetului Ibrahim (Abraham), care acceptă să-şi sacrifice fiul, pe Ismail (Ishmael), la cererea lui Dumnezeu, potrivit Coranului. Impresionat de credinţa lui Ibrahim, Dumnezeu trimite un miel pentru a fi sacrificat în locul copilului. Kurban Bayram începe marţi şi durează trei zile.

Pasatorul e suspendat!
O mare problemă pentru Fatih Terim înaintea meciului cu portocaliii. Caner Erkin, 25 de ani, fundaşul stînga al lui Fenerbahce şi al "naţionalei", nu va juca marţi, fiind suspendat. Blondul cu coadă este extrem de important pe banda stîngă. Nu doar pentru faza defensivă. Avansează permanent şi finalizează acţiunile cu centrări de calitate. El a reuşit un assist şi la Bucureşti (la golul lui Burak), meci cîştigat cu 2-0 în care i-a terorizat pe Măţel, Torje şi Maxim, şi la Tallinn (tot 2-0), cînd a contribuit la deschiderea scorului (Umut Bulut).

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
brto
brto  •  13 Octombrie 2013, 18:50

Turcii vor produce surpriza si se vor califica la baraj dupa un meci fabulos cu peste 50.000 de turci fanatici in tribune care ii vor impinge pe Arda Turan, Burak Yilmaz si Umut Bulut spre victorie, goluri Arda Turan, si Burak, 2-1 scor corect, Turcia este la baraj.

buldogul_rosu
buldogul_rosu  •  13 Octombrie 2013, 17:14

bate olanda la turcii astia de le vine mielul pe gat inapoi,eu zic ca le da un 3-0 la capatanile astea de oaie....o sa le dea olandezii numai "Kurban Bayram"

bomboanecumenta
bomboanecumenta  •  13 Octombrie 2013, 16:26

"blondul cu coada"?!? =)))))) 'te-n mana mea de lesinat! de unde le scoateti ba? de unde ati aparut ba, sa ne terorizati virtual zi de zi? nu va vede Dumnezeu? sau Allah? sau Confucius? sau Buddha? sau oricare Zeu? Zeilor, scapati-ne de ei, va rog!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează