INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  NUME

Turneu cu Elţîn şi Boniek :D Cele mai trăznite nume de fotbalişti de la Mondial

Articol de - Publicat joi, 19 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 19 iunie 2014 14:35

Cîţiva jucători de la Campionatul Mondial au primit nume după personalităţi celebre ori foşti fotbalişti.

"Naţionala" din Costa Rica îl are pe Elţîn! Yeltsin Tejeda a fost botezat, în 1992, în onoarea proaspătului preşedinte al Federaţiei Ruse.

Un alt reprezentant al unei echipe din America Centrală are buletin cu rezonanţă est-europeană: Boniek Garcia, care-i poartă numele polonezului Zbigniew Boniek, "bronz" la CM 1982!

Dacă Washington Tabarez (Uruguay) sau portarul brazilian Jefferson continuă o tradiţie sud-americană, mulţi copii primesc încă nume de preşedinţi americani!, nigerienii sînt cei mai originali.

Numele real al lui John Obi Mikel, Nchekwube Obinna, înseamnă "Speranţă Inimă de tată!". Alte exemple: Azubuike - "trecutul este puterea ta", Uche - "înţelepciune", Kunle - "casă mult-lăudată!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ataraxia
ataraxia  •  19 Iunie 2014, 10:38

de ce echipele alcatuite din negrii sunt cele mai slabe de la CM si din toata istoria fotbalului?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează