INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ARGENTINA 1-0 DUPĂ PRELUNGIRI

Ucigaşi de uriaşi » Nemţii au cîştigat cele patru finale de CM în faţa unor fotbalişti legendari

Boateng respinge atacul Argentinei pe Maracana // Foto: Reuters
Boateng respinge atacul Argentinei pe Maracana // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat marti, 15 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 22:16

Puskas în '54, Cruyff douăzeci de ani mai tîrziu, Maradona în '90 şi Messi anul acesta sînt vedetele rămase fără trofeu în faţa Mannschaftului.

Cele patru stele de pe emblema nemţilor au fost cucerite periodic, la aproape două decenii. Şi împotriva unor jucători imenşi!

- În 1954, FERENC PUSKAS. Ungaria defilase în prima jumătate a anilor '50, iar viitorul fotbalist al Realului, starul vremii, avea deja aur la JO, Helsinki '52. Vedeta Germaniei era Fritz Walter.

- În 1974, JOHAN CRUYFF. Avea deja două baloane de aur cîştigate şi trei Cupe ale Campionilor Europeni! Însă şi trupa nemţilor era formată pe cîştigătoarea Ligii, Bayern. În frunte cu Beckenbauer, Muller şi Breitner.

- În 1990, DIEGO MARADONA. Care, ce-i drept, îi învinsese în urmă cu patru ani. La europeni juca Matthaus, fotbalistul cu cele mai multe Mondiale (5) şi cu recordul jocurilor la CM (25).

- La ediţia actuală au triumfat în faţa lui LEO MESSI, 4 Baloane de Aur şi 3 Ligi ale Campionilor. Dar cu nume intrate în istorie, precum Klose (cele mai multe goluri la CM, 16).

CIFRELE FABULOASE ALE NEMŢILOR:
- 562 de pase a reuşit Philipp Lahm, recordul ediţiei: pe doi e tot un neamţ, Kroos, 537
- 84 de kilometri a alergat Thomas Muller în cele 7 partide
- 18 goluri au marcat nemţii la această ediţie, cel mai mult de la Brazilia 2002 încoace

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
perpesicius
perpesicius  •  15 Iulie 2014, 17:33

Nemtii au castigat cele 4 finale pentru ca in acel moment generalii lor(antrenorii) au fost mai buni decat generalii adversi....nu trupa(echipa) a fost mai buna ci generali (antrenorii) au avut o conceptie de utilizare a trupei(echipei) mai buna.....eu nu stiu din 1954,1970 si nu-mi mai aduc aminte din 1990, dar la CM 2014 germanii au avut o strategie generala de joc, o tactica de a-l bloca pe Messi si o tactica de a marca spre final cu jucatori tineri si odihniti .....antrenorul argentinian nu a avut o tactica buna sau cel putin care sa dea rezultate.....asta e tot.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează