INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BELARUS

Urecheaţi de dictator » Lukaşenko către jucători, după 0-4 cu Spania: ”Aţi făcut în pantaloni!”

Autorul unei
Autorul unei "triple", Pedro (în prim-plan) îl pierde pe drum pe bielorusul Martinovici // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 17 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 16 octombrie 2012 19:57

Şeful statului a fost deranjat de maniera în care jucătorii au abordat partida cu campioana lumii.

Eşecul cu Spania (0-4), din preliminariile CM 2014, a avut urmări pentru jucătorii "naţionalei" Belarus. Maniera în care au pierdut l-a deranjat atît de tare pe preşedintele statului, Alexander Lukaşenko, încît acesta a făcut o criză de nervi şi i-a urecheat public pe vinovaţi.

"O ruşine nemaiauzită", a tunat Lukaşenko, recunoscut pentru stilul dictatorial în care conduce fosta republică sovietică: "Organizatorii s-au mobilizat special pentru a avea un stadion plin, dar jucătorii noştri au făcut în pantaloni în faţa spaniolilor".

Preşedintele bielorus nu s-a limitat doar la atît. Ca să-i umilească şi mai mult pe Alexander Hleb şi pe coechipierii acestuia le-a dat exemplul rivalilor georgieni: "Şi ei au jucat cu Spania. Dar au luptat pînă în ultima clipă şi-au pierdut doar cu 1-0".

18 ani au trecut de cînd Lukaşenko este preşedintele Belarusului; e considerat ultimul dictator din Europa

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează