INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SPANIA - CHILE 0-2

VIDEO AnCHILEozaţi » Campionii mondiali alungaţi ruşinos de la Rio: zero puncte în două meciuri! Eşec şi cu Chile, 0-2

Casillas plonjează inutil și tardiv la șutul lui Aranguiz. E 0-2 și nimic nu mai poate fi reparat // Foto: Reuters
Casillas plonjează inutil și tardiv la șutul lui Aranguiz. E 0-2 și nimic nu mai poate fi reparat // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 19 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 19 iunie 2014 00:27

Selecţionata lui Sampaoli a trimis definitiv în cartea de istorie expirata tiki-taka. După ruşinea cu Olanda, regii planetei fotbal s-au înclinat pe Maracana. Furia Roja se numeşte acum Chile.

Tocmai în ziua în care Regele Juan Carlos semna decretul de abdicare, cedînd tronul Prinţului Felipe, Spania a cedat coroana campioanei mondiale. După 1-5 cu Olanda, a capotat aseară şi cu Chile, 0-2!

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

11 gladiatori plus 40.000 de inimi roşii
Del Bosque a schimbat sistemul şi două piese după lecţia batavă: vulnerabilul Pique cu Javi Martinez şi Xavi cu Pedro. Prima oară din 2008 cînd creierul Barcei e rezervă la un turneu final în "naţională"!

Dincolo, selecţionerul Sampaoli a "copiat" sistemul Oranje, cu 5 fundaşi, şi l-a menţinut pe Vidal titular. A avut în plus atuul celor 40.000 de suporteri care au cîntat impresionant imnul naţional şi au colorat în roşu tribunele, acaparînd "Maracana" pentru un ceas şi jumătate şi mutînd Santiago la Rio de Janeiro.

Eficienţă maximă
Presiunea imensă este pe spanioli, doar au zero puncte. Tremură. Casillas are noroc la capul lui Jara, alături. Prima mare ratare le aparţine: Xabi Alonso ajunge la 6 metri, dar portarul chilian este Bravo! Şi fără Pique tot haos e-n apărarea iberică. Ramos pare rătăcit, Vargas profită şi-l driblează pe Iker: 0-1! Spaniolii se clatină, nu-s lucizi, nici inspiraţi.

Probă clară e şutul lui Diego Costa în plasa laterală. Nici cu posesia nu mai sperie. Tiki-taka e desuetă. Vine al doilea upercut, chiar înaintea pauzei. Sanchez bate "directa", Casillas boxează, dar nimeni nu-l ţine pe Aranguiz (coautor la primul gol): se face 0-2!!!

Nu e seara lui Costa
Intră Koke la pauză, spaniolii renunţă la un închizător. Caută golul rapid, dar Diego Costa e blestemat să nu înscrie în ţara natală. Ramos îl ia la ţintă din lovitură liberă pe Bravo, apoi Busquets pune tibia în careul mic. Cu poarta goală! Pe margine, Del Bosque îşi trage puţinul păr rămas peste faţă. Disperat, îl aruncă în foc şi pe Torres.

Spania riscă totul şi Isla îl iartă pe Iker, reluînd peste transversală. Orice contraatac sud-american stîrneşte ole-uri din tribună şi panică printre iberici. Care-şi fac bagajele şi se pregătesc deja de o vacanţă lungă. Îi vor urmări la televizor pe chilieni, calificaţi alături de Olanda.

622280-spania-chile-0-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Premieră negativă
Spania a fost eliminată pentru a cincea oară din grupe la Mondial. Ultima oară se întîmplase în 1998. Celelalte trei ediţii au fost 1962, 1966 şi 1978. E prima dată cînd ibericii pleacă acasă după doar două jocuri! Este şi prima campioană mondială care pierde ambele meciuri de debut ale ediţiei următoare.

Au intrat pe la presă
Între 150 şi 200 de chilieni fără bilet s-au folosit de zona media a stadionului Maracana pentru a intra la meci. Locul destinat ziariştilor a fost luat cu asalt de fani, iar forţele de ordine nu au putut face faţă. Chilienii au distrus echipamente TV, mese şi materiale de presă şi au furat mîncarea jurnaliştilor. 50 de suporteri au fost arestaţi, iar aproximativ 40, ajunşi în stadion, au fost obligaţi să plătească biletele.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (19)
inginerul.
inginerul.  •  19 Iunie 2014, 11:37
Postat de adrian.1984 pe 19 Iunie 2014, 09:57

Tare imi este ca atunci cand Steaua va avea o cadere, acel user va pune emblema clubului Dinamo, sau CFR.

:)))))))))))

djeurofighter
djeurofighter  •  19 Iunie 2014, 11:12
Postat de botizann pe 19 Iunie 2014, 11:05

Prosti o fost ai mei ca nu au plecat si ei atunci Azi eram si eu la Rio pe un car de ala ca Mazare

Idem si aici. Taica-meu nu a vrut sa plece in Germania. As fii primit cetatenia germana instant.

botizann
botizann  •  19 Iunie 2014, 11:05
Postat de the_champions pe 19 Iunie 2014, 10:55

Am plecat in 90, ok am 2 echipe, Germania si Romania cu care tin la fotbal, daca iese ambele pe urma nu prea ma mai intereseaza asa de mult cine castiga cupa, mi-e indiferent .

Prosti o fost ai mei ca nu au plecat si ei atunci Azi eram si eu la Rio pe un car de ala ca Mazare

Vezi toate comentariile (19)
Comentează