INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  TURCIA - OLANDA 0-2

VIDEO Artificii pentru Van Gaal! » Olanda şi-a respectat blazonul şi a executat cu sînge rece Turcia, scor 2-0

Lansat ideal de Kuyt, Sneijder (prim-plan) armează şi foc! Mingea se opreşte în plasa lui Volkan. Turcii sînt în genunchi +2   FOTO
Lansat ideal de Kuyt, Sneijder (prim-plan) armează şi foc! Mingea se opreşte în plasa lui Volkan. Turcii sînt în genunchi

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 octombrie 2013 00:32

Robben şi Sneijder au punctat în startul fiecărei reprize. Sneijder şi Kuyt, jucători în Turcia, au închis toate speculaţiile legate de numele lor într-o posibilă amiciţie cu Semiluna. Mulţumim, băieţi!

Am trăit ultimele zile tot făcînd calcule de calificare în barajul pentru Mondiale, ne-am perfecţionat în formulele matematice. Ne-am încărcat spiritul cu posibile scenarii negative la acest tensionat Turcia - Olanda, meciul-cîrlig pentru trimiterea "tricolorilor" în barajul pentru Rio.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dar cînd se aude fluierul de start al arbitrului, se duce naiba orice versiune, iar soarta rămîne în bocancul şi onoarea a 22 de băieţi care ar trebui să ştie că, uneori, demnitatea e mai presus de un Mondial. Fie el şi în exotica Brazilie!

Pe margine, Van Gaal e imperturbabil, încă îi răsună spre Bucureşti cuvintele de la conferinţa de presă oficială. "Mister, vă temeţi de o înfrîngere care va naşte speculaţii?". "Nu! Şi vă spun eu de ce, înainte să mă întrebaţi: pentru că vom bate Turcia!".

Alt început de poveste
Iar legendarul Louis are de oferit acum încă o lecţie de prestigiu, după masacrarea Ungariei în urmă cu 4 zile. Vine pe Şukru Saracioglu cu o singură surpriză: Cillessen începe între buturi, ce-i asta?, îţi vine să te întrebi bănuitor! Dar "Portocala" nu lasă loc prea mult de îndoieli şi reglează treburile dintr-un foc: e doar minutul 8, stadionul fierbe în aşteptarea golurilor Turciei, dar Robben propune un alt început de poveste, cu o lovitură liberă de manual, care scutură plasa lui Volkan!

Olanda are 1-0, jos pălăria, băieţi!, la Bucureşti se aştern deja mesajele de mulţumire. Van Persie (12) împinge şi el mingea în aţe, tuşierul zice corect că e ofsaid, iar batavii continuă să se menţină sus în jumătatea otomanilor. Turcii sînt năuci, nu-şi închipuiau acest scenariu nefericit, Arda Turan (25) e primul care mişcă ofensiva, dar mingea trimisă prin faţa buturilor lui Cillessen se scurge în corner, deviată de Vlaar.

Kuyt e şi el aici!
Robben (28) şi Sneijder (41) continuă presiunea, Wesley, omul de la Galata de care ne-a fost teamă că se va împrietenii cu turcii, e ireproşabil! Selcuk nu poate nici el replica, scapă startul la o lansare a lui Arda, iar repriza întîi se închide cu scorul care ne trebuia.

Şi, pentru ca execuţia să fie definitivă, Sneijder punctează imediat după reluare pentru un 2-0 perfect. Cu o pasă semnată de Dirk Kuyt, adică celălalt "turc" din "naţionala" lui Van Gaal! Ce demonstraţie!

Arda, singurul viu
De acum înainte, nu mai e nimic de arătat, Turcia înoată în gol spre o minimă reuşită, dar se înfundă în fluierăturile fanilor, atunci cînd Burak Yilmaz şi Olcan Adin sînt schimbaţi îţn acelaşi minut 54. Arda rămîne singurul care arată că e viu, caută soluţii individuale, apare şi în defensivă, dar meciul se duce liniştit spre un 0-2 fără istoric!

Turcia stă acasă, Olanda încheie grupa en-fanfare şi ne oferă biletele pentru baraj într-un gest de curtoazie sportivă, pentru care batavii ar fi merita un foc de artificii deasupra Arenei Naţionale. Eventual înainte de meciul de acasă din play-off, ca să ne aducem aminte de ce am ajuns la doar la un pas de Brazilia!

"Sînt mîndru de Olanda mea. Ne-am făcut datoria pînă la capăt în această grupă. Sîntem pe traseul ideal" (Louis van Gaal, selecţioner Olanda)

"Să rămînem realişti, n-am devenit favoriţi la titlul mondial. Van Persie a ieşit la pauză pentru că a fost lovit la gambă" (Arjen Robben, atacant Olanda)

1 înfrîngere avea pînă aseară Turcia în ultimele 8 jocuri pe Sukru Saracoglu, 0-1 contra României, pe 12 octombrie

32 de meciuri fără eşec are Olanda în preliminariile Mondiale. Doar Spania are o serie invincibilă mai lungă, 53 de partide

13 victorii şi două egaluri a reuşit Portocala Mecanică în ultimele 15 întîlniri în deplasare în calificările CM. Ultimul K.O., 0-1 cu Irlanda în 2001, cu Van Gaal pe bancă

1 victorie în ultimele 7 meciuri pe teren propriu a realizat Turcia, 5-0 cu Andorra în spetembrie trecut

590964-turcia-olanda-0-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Au cerut două penaltyuri
În prima repriză, turcii au contestat arbitrajul lusitanului Benquerenca, cerînd două penaltyuri. În minutul 17, Vlaar, aflat în careu lîngă Burak, a oprit mingea cu braţul. Centralul n-a dat nimic. Apoi, în minutul 26, Blind a respins cu capul, iar balonul l-a lovit în mînă pe Janmaat, aflat cu spatele. Şi atunci au protestat gazdele, fără rezultat.

Surpriza lui Van Gaal
Nu numai că a schimbat întreaga linie mediană, dar Van Gaal a oferit o surpriză mare de tot în formula de start: titularul Vorm a rămas pe bancă (motivul: a suferit o leziune la încheietură, după un şut al lui Sneijder la ultimul antrenament), iar selecţionerul batav nu l-a preferat pe Krul, de la Newcastle, ci pe Cillessen, cel mai neexperimentat goalkeeper al său. În vîrstă de 24 de ani, Cillessen era pînă de curînd rezervă la Ajax. Aseară, a fost numărul 1 la Portocala Mecanică. La a 2-a lui selecţie!

Sneijder, vîndut la iarnă?
Titularizat aseară de Van Gaal, Wesley Sneijder nu e deloc bine văzut în Turcia. Olandezul, considerat vinovat de demiterea lui Fatih Terim de la Galatasaray, va fi pus pe lista de transferuri în ianuarie. Nici noul antrenor Cim Bom, Roberto Mancini, nu-l vrea în echipă, iar preşedintele Unal Aysal încearcă să scape de el la iarnă pentru a aduce o altă vedetă. (Beniamin Osman)

La mîna sud-americanilor!
Situaţie incredibilă în ierarhia celor 8 capi de serie pentru turneul brazilian. Dacă Spania, Argentina, Germania, Belgia şi gazda Brazilia erau sigure de statut, Italia a picat din cauza remizei cu Armenia, ajungînd la egalitate perfectă cu Olanda (1136p)! Cum Elveţia le-a depăşit, depindeau de rezultatele din AmSud, rămînînd între favorite numai dacă Uruguay şi Columbia nu cîştigau ambele azi-noapte!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
nemira123
nemira123  •  16 Octombrie 2013, 15:52

Cum naiba se calculeaza coeficientul FIFA???

andrei121
andrei121  •  16 Octombrie 2013, 11:06
Postat de stelist1986 pe 16 Octombrie 2013, 10:43

Respect deosebit pentru Van Gall si Olanda lui. Dar nu de-aia ne-am calificat la baraj , ci pentru ca am starns 19 puncte, cu 2 mai multe decat Ungaria si cu 3 mai multe decat Turcia. Estonia aseara n-a venit la plimbarea , a venit ca echipele lui Cartu pe vremuri. Agresive si pe doua linii.

Ai dreptate, nu Olanda ne-a calificat,asta e impresia acum pentru ca a fost ultimul meci, dar daca luam toate rezultatele vedem ca intre noi si turci diferenta a facut-o Ungaria. Noi am batut Ungaria 3-0 acasa, ei au facut 1-1, noi am facut egal la unguri 1-1, ei au pierdut 3-1... In rest rezultatele Romaniei si Turciei au fost identice (evident, nu ca scor): doua victorii cu Andora, doua victorii cu Estonia, doua infrangeri cu Olanda, o victorie si o infrangere una contra celeilalte. Acum ce sa facem? Sa multumim si Ungariei pentru ca i-a batut pe turci? Astea au fost rezultatele, turcii au pierdut 5 puncte din 6 cu Ungaria noi 2.. PS: Am vorbit strict de rezultate, nu de calitatea jocu

stelist1986
stelist1986  •  16 Octombrie 2013, 10:43

Respect deosebit pentru Van Gall si Olanda lui. Dar nu de-aia ne-am calificat la baraj , ci pentru ca am starns 19 puncte, cu 2 mai multe decat Ungaria si cu 3 mai multe decat Turcia. Estonia aseara n-a venit la plimbarea , a venit ca echipele lui Cartu pe vremuri. Agresive si pe doua linii.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close