INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA

VIDEO Bufonii » Scolari nu găseşte soluţii. 1-1 cu Rusia. Selecao, în criză la 15 luni de Mondial

Giumbuşlucurile lui Neymar (prim-plan) nu au avut deloc efect în faţa puternicilor ruşi // Foto: Reuters
Giumbuşlucurile lui Neymar (prim-plan) nu au avut deloc efect în faţa puternicilor ruşi // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 26 martie 2013 20:22

După încă o dezamăgire, sud-americanii egalînd în ultimul minut, presa de la Rio protestează: "Jucăm înfiorător de prost".

A dispărut de pe bancă Mano Menezes, a reapărut Felipe Scolari, după 10 ani, visînd să devină primul selecţioner care cîştigă două titluri mondiale: 2002 şi 2014, chiar acasă, pe Maracana. Numai că, acum, are o misiune aproape imposibilă cu Brazilia. În patru luni şi trei amicale, Felipao nu a stabilit o echipă, Selecao joacă foarte slab şi nu mai cîştigă nici un meci în faţa unui adversar important, continuînd seria negativă a lui Menezes.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Am ajuns să-i copiem pe alţii"
Luni seară, la 1-1 cu Rusia pe Stamford Bridge, Brazilia a fost imaginea lui Neymar. A vrut mult, a încercat tot, dar nu a reuşit mai nimic. Esticii au ratat cîteva ocazii mari înainte să deschidă scorul (Faizulin 71), sud-americanii egalînd în minutul 90, prin Fred.

Jocul, mai mult decît rezultatul, i-a supărat pe brazilieni, revista Lance comentînd sarcastic involuţia continuă a "naţionalei" auriverde: "Odată, stilul nostru era copiat în toată lumea. În prezent, noi îi copiem pe alţii. Am rămas pe loc în timp şi spaţiu, trăind dintr-un trecut glorios care nu mai există. Cîndva eram speciali. Acum, sîntem la fel ca restul, dacă nu mai slabi".

"Neymar e Justin Bieber"
Jocul slab al Braziliei şi al lui Neymar l-au provocat pe Joey Barton, mijlocaşul englez al lui Marseille. Guralivul insular l-a ironizat pe Twitter pe cel anunţat drept viitorul Pele, care ar fi semnat deja un precontract cu Barcelona: "Neymar este un Justin Bieber al fotbalului. Genial pe YouTube, dar pipi de pisică în realitate".

A ajuns pe locul 18 în topul FIFA
În mai 2010, Brazilia era încă lider în clasamentul FIFA - Coca Cola. Un an mai tîrziu, era pe 3. În iulie 2012, începea căderea vertiginoasă, ajungînd pe poziţia a 11-a. Iar acum, în ultimul top, cvintupla campioană mondială este pe 18, la 702 puncte distanţă de Spania (1) şi depăşită de echipe mult mai modeste, ca Mexic (15), Elveţia (14), Cote d'Ivoire (13), Grecia (12) şi Ecuador (11).

"Brazilia nu mai este Brazilia. Parcă e Harlem Globetrotters, colindă lumea pentru bani, nu pentru fotbal" (Joey Barton, mijlocaş Marseille)

"Am rămas pe loc în timp şi spaţiu, trăind dintr-un trecut glorios care nu mai există. Cîndva eram speciali, acum sîntem la fel ca restul" (Lance, publicaţie braziliană)

"Fanii brazilieni pot fi siguri că vor fi reprezentaţi de o echipă extraordinară la Mondial şi vor avea motive să fie fericiţi în 2014" (Felipe Scolari, selecţioner Brazilia)

18 luni au trecut de la ultimul succes al Braziliei în faţa unei echipe importante: 2-0 cu Argentina, pe 29 septembrie 2011

3 partide are Felipe Scolari la revenirea pe banca Braziliei, nereuşind să cîştige: două egaluri şi o înfrîngere

5 meciuri fără victorie
An Adversar Scor
2013: Rusia 1-1
2013: Italia 2-2
2013: Anglia 1-2
2012: Argentina 1-2
2012: Columbia 1-1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează