INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ELVEŢIA - FRANŢA 2-5

VIDEO Cucuriguuuuu! » ”Cocoşii” sînt ca şi calificaţi în ”optimi” după lecţia ofensivă cu Elveţia, 5-2

Benzema îl execută printre picioare pe Benaglio. Putea face
Benzema îl execută printre picioare pe Benaglio. Putea face "dubla" dacă arbitrul nu fluiera finalul!

Articol de - Publicat sambata, 21 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 21 iunie 2014 00:41

Benzema, ”dublă” şi două pase decisive, şi Giroud, gol şi assist, au condus recitalul ofensiv al trupei lui Deschamps în războiul inegal de la Salvador cu ”neutrii” elveţieni.

Franţa şi-a continuat marşul început cu Honduras, făcînd aseară o nouă victimă. Elveţia nu i-a rezistat şi s-a predat în doar 40 de minute, după lecţia de fotbal ofensiv predată la Salvador de "cocoşi" (5-2).

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Deschamps a schimbat un pic cărţile faţă de debutul la CM. De teama unui al doilea "galben" primit de Pogba, l-a ales pe Sissoko, iar în locul lui Griezmann l-a aruncat pe Giroud vîrf central, mutîndu-l pe Benzema în stînga. Şi Hitzfeld a modificat trupa, răsplătindu-i cu titularizarea pe artizanii triumfului cu Ecuador, Mehmedi şi Seferovici. A apărut rapid şi Senderos, intrat după accidentarea lui Von Bergen!

66 de secunde horror
Cine cîştigă merge în "optimi" şi asta îi montează pe "cocoşi". Care, după un sfert de ceas, dezlănţuie potopul la Salvador. Giroud (ce inspiraţie!) a semnat cu capul de la 11 metri golul 100 al Franţei la CM. Apoi Matuidi (assist Benzema), cu un şut la colţul scurt, a făcut 2-0. Dublu şoc în doar 66 de secunde!

Penalty ratat şi bară
Elveţienii îşi revin greu, dar se ridică de la pămînt. Şi sînt atît de aproape să reintre în joc. În aceeaşi fază, Xhaka şi Shakiri îl obligă pe Lloris la două superparade. Şi în loc de 2-1 e aproape 3-0.

Pentru că Benzema, cel faultat inutil aproape de tuşă de Djorou (33), nu-l poate bate pe Benaglio din penalty, apoi Cabaye vrea să rupă plasa şi trăsneşte vinclul cu toată poarta în faţă! Joaca nu se opreşte. Dar tot elevii lui Ottmar joacă rolul victimei. Riscă şi încasează iar.

Contraatacul pornit de Varane e finisat de Giroud, ce-i pune lui Valbuena mingea pe tavă în careul mic. 3-0, fanii Les Bleus pornesc ole-urile.

S-au trezit prea tîrziu
Franţa nu se satură, continuă canonada. Chiar fără Giroud, retras pe bancă după un ceas. Benzema se revanşează şi face 4-0 printre picioarele lui Benaglio, servit de nou-intratul Pogba.

Chinta e servită de Sissoko, la prima reuşită în "naţională". Dzemaili şi Xhaka doar au îndulcit amarul eşecului.

3 goluri a marcat la acest turneu Benzema, egalîndu-i în clasament pe Muller, Robben şi Van Persie

2 victorii în primele două jocuri din grupă are Franţa. Doar la CM '98 a mai reuşit, atunci cîştigînd titlul

622596-elvetia-franta-2-5.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Lovitură de K1
Von Bergen a rezistat 9 minute cu Franţa, după ce Giroud i-a spart pometele în debut, cu o lovitură de picior. Olandezul Kuipers a fluierat fault, dar atacantul francez a scăpat fără avertisment. Fundaşul elveţian a fost înlocuit cu Senderos şi a bifat cea mai rapidă accidentare la acest turneu.

Out cu Ecuador!
Mijlocaşul "cocoşilor" Yohan Cabaye a încasat singurul cartonaş galben al partidei, cu un minut înainte de final. Cabaye a fost avertizat şi în meciul de debut, cu Honduras, şi va rata confruntarea cu Ecuador, din ultimul act.

Cea mai spectaculoasă prezentare a Mondialului e pe GSP.ro » Află acum detalii despre competiţie, vezi meciuri live, citeşte statistici, urmăreşte infografii!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
dorinaem
dorinaem  •  21 Iunie 2014, 20:26
Postat de razvan1983 pe 21 Iunie 2014, 14:31

Si unde plm e dubla lui Benzema bai amatorilor, daca golul din min 93 a fost anulat?

"dubla" - ghilimelele alea sunt grele pt tine ?

casual23
casual23  •  21 Iunie 2014, 14:43
Postat de unico_biancorossi pe 21 Iunie 2014, 12:08

o sa iasa Brasil, dupa ce castiga Cupa..))

Si eu sunt fan Brasilero, dar parca mai mult as vrea sa vad cum esueaza FIFA. :)

razvan1983
razvan1983  •  21 Iunie 2014, 14:31

Si unde plm e dubla lui Benzema bai amatorilor, daca golul din min 93 a fost anulat?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează